Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Najbolj čudaški nastopi na Eurosongu

Dustin the Turkey Reuters
Na odru glasbenega izbora za Pesem evrovizije so se skozi leta predstavili že številni nenavadni izvajalci. Nekateri presenetijo s svojim nastopom, drugi spet videzom. Spletna stran Betfair je sestavila seznam petih najbolj čudaških.

1. mesto: Irska leta 2008

Irska je bila v zgodovini tega tekmovanja ena najpogostejših zmagovalk Evrovizije, vendar so tudi oni imeli svoje "kikse“, kot je bil na primer nastop Dustina the Turkeyja s pesmijo Irlande Douze Pointe. Skladba je namreč vsebovala tudi besedilo, v katerem se je dejansko norčeval iz samega izbora. No, nastop ni požel navdušenja niti pri gledalcih, ki so ga izžvižgali, ne pri sodnikih.

2. mesto: Finska leta 2006

Finska je iz tega izbora izšla kot zmagovalka, in sicer zahvaljujoč heavy metal skupini Lords, ki so se predstavili s pesmijo Hard Rock Hallelujah, in njihovi nenavadni kostumografiji. Njihov nastop je sicer spodbudil kritike grških skupin zoper to "satansko skupino“ in finskih verskih voditeljev, ki so od predsednika države celo zahtevali veto glede njihovega odhoda na Evrovizijo.

3. mesto: Grčija leta 2002

Grčija je leta 2002 na Evrovizijo poslala Michalisa Rakintzisa s pesmijo S.A.G.A.P.O. Pevec je s svojo spremljevalno ekipo na odru nastopil oblečen v Robocope.

4. mesto: Nemčija leta 1998

Nemškemu pevcu Guildu Hornu je med nastopom uspelo kar nekajkrat zmesti tako publiko kot sodnike. Med svojo izvedbo pesmi Guildo hat euch lieb se je namreč večkrat sprehodil med publiko, igral na kravji zvonec ter se celo povzpel nad oder.

5. mesto: Španija leta 1990

Španijo je leta 1990 zastopal Acuzar Moreno s pesmijo Bandido, ki je že pred nastopom na evrovizijskem odru postala velik hit tako v Evropi kot Latinski Ameriki. Vendar njihova izvedba pesmi na Eurosongu vendarle ni tako gladko tekla. Tehnik namreč ni pravočasno spustil glasbene podlage, kar je nadvse zmedlo pevca in njegovo spremljevalno ekipo, dokler niso ugotovili, kako delujejo stvari z matricami. Vseeno so s svojo pesmijo navdušili in osvojili peto mesto.

Komentarjev 2
  • Žirafa 02:11 25.maj 2012.

    Lords pajade. Še imen ne znate pravilno napisati.

  • Bethesda 17:14 24.maj 2012.

    Manjkajo Sestre.