Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Najbolj piratizirani filmi leta 2012

Diktator
1/10
Kolosej
Spletna stran TorrentFreak je tudi letos sestavila lestvico najbolj piratiziranih filmov leta in tako razkrila, kateri filmi so bili v prejšnjem letu najbolj vroči na spletu.

Medtem ko ni nobeno presenečenje, da so bile s spleta največkrat nezakonito prenesene  visokoproračunske akcijske uspešnice, kot so Maščevalci ali Vzpon viteza teme, je film, ki je bil med spletnimi pirati prenesen največkrat, pravo presenečenje. Najbolj piratizirana je bila namreč komedija Projekt X, ki je prehitela celo Misijo: Nemogoče – protokol duh in dosegla 8,72 milijona prenosov, čeprav je bila med kritiki sprejeta medlo, nič bolje pa ji ni šlo niti v kinematografih, kjer je zaslužila manj kot sto milijonov evrov.

Hiti na platnu ne tudi hiti med pirati

Zanimivo je, da se na lestvico TorrentFreaka, ki število piratskih prenosov spremlja prek javnih BitTorrent sledilcev, ni uvrstil tretji najdobičkonosnejši film leta Igre lakote: Arena smrti (The Hunger Games) z Jennifer Lawrence v glavni vlogi, prav tako pa med pirati, glede na to, da ga ni med prvo deseterico, ni bil tako priljubljen Neverjetni Spider-man (The Amazing Spider-Man), kar sicer ne pomeni, da ga ti niso videli, ampak prej to, da so si ga raje ogledali v kinu kot doma na računalniku.

Zgoraj si oglejte lestvico prvih deset.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.