Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Najbolje kaže Bastille in Disclosure

Scena 08.01.13, david bowie, foto: epa Žurnal24 main
Razglasili nominacije za britanske glasbene nagrade brit.

Najbolje kaže skupinama Bastille in Disclosure, ki imata po štiri nominacije. Obe sta nominirani v istih kategorijah – naj britanska skupina, naj novinci leta, najboljši britanski singel in naj album.
Poleg Bad Blood (Bastille) in Seattle (Disclosure) se za kipec za najboljši album leta potegujejo še The Next Day (David Bowie), Home (Rudimental) in A.M. (Arctic Monkeys).

Po vsem svetu priljubljena fantovska skupina One Direction je bila nominirana v dveh kategorijah, naj britanski singel in skupina, v slednji tekmujejo z  Arctic Monkeys in Rudimental. V kategoriji najboljša britanska pevka so nominirane Ellie Goulding, Jessie J, Laura Mvula, Laura Marling in Birdy, na mednarodni ravni pa se bodo med sabo pomerile Katy Perry, Lady Gaga, Pink, Lorde in Janelle Monae.

David Bowie se poteguje še za eno nagrado, in sicer v kategoriji najboljši britanski pevec. Poleg njega so nominirani Tom Odell, Jake Bugg, John Newman in James Blake. Justin Timberlake, Bruno Mars, Drake, Eminem in John Grant pa se borijo v kategoriji najboljši pevec.

V kategoriji najboljša skupina pa se bodo pomerili Arcade Fire, Daft Punk, Macklemore & Ryan Lewis, Kings of Leon in HAIM. Podelitev bo 19. februarja v Londonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.