Magazin > Film & Glasba & TV
52 ogledov

Najbolje prodajani albumi zadnjih 10 let

Norah Jones
1/10
Žurnal24 main
V teh dneh, ko na Žurnalu praznujemo deseto obletnico, smo se spomnili tudi na pevke in pevce ter njihove najbolj prodajane albume v preteklem desetletju.

Lestvica. V zadnjih desetih letih je sicer zaradi spleta glasbena industrija utrpela precejšen padec prodaje fizičnih cedejev, a vseeno so nekateri albumi v zadnjem desetletju dosegli (še posebno za 21. stoletje) zavidljive naklade. Sicer lahko o prodanih nakladah v slogu 70., 80. in 90. let (Thriller Michaela Jacksona – 42 milijonov, The Eagles: Greates Hits – 32 milijonov, Led Zeppelin IV – 29 milijonov, Whitney Houston: The Bodyguard Soundtrack – 27 milijonov) izvajalci samo sanjajo. Je pa zanimivo, da so se v zadnjih desetih letih najbolje prodajali ploščki pevk in raperjev. Norah Jones je svoj debitantski album Come Away with Me, ki je sicer izšel leta 2002 (ker letošnje leto še ni končano, smo upoštevali tudi leto 2002), leto pozneje pa je v povezavi z njim prejela osem grammyjev, samo v ZDA prodala v 11 milijonih izvodov, po vsem svetu pa v več kot 26 milijonih. Le nekaj manj (govorimo o nekaj sto tisoč izvodih manj) sta se v zadnjem desetletju prodala drugo- in tretjeuvrščena albuma The Eminem Show in Adelin 21 (2011).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.