Magazin > Film & Glasba & TV
54 ogledov

Najboljši filmski psihopati

Jack Nicholson v filmskem svetu velja za najboljše poosebljenje hudiča. Žurnal24 main
Ob dnevu čarovnic se spodobi počastiti igralce, ki so se v svojih vlogah najprepričljivejše prelevili v hudiče, njihove pomagače oziroma druge psihopate. Kateri so torej hollywoodski "slabi" fantje?
Tim Curry kot Darkness v filmu Legenda
Odličen kostum in ličila so Curryja spremenili v najbolj seksualnega hudiča vseh časov. Ta manifestacija satana je izžarevala temno lepoto.

Al Pacino kot John Milton v filmu Hudičev advokat
V modernem Babilonu New Yorku Pacino kot poosebljenje hudiča odpre odvetniško pisarno. Nato začne ljudi prepričevati v pohlep in želje, da bi počasi izgubili um. A le nekaj mu ne uspe. Človeška svobodna volja je namreč lahko tako močna, da se upre tudi hudičevim idejam. Igralec začne vlogo pritajeno in mirno, nato pa jo razvije v prav bombastično. In pa to: nihče ne kriči kot Pacino.

Robert De Niro kot Louis Cyphre v filmu Srce angela
V preprosto vlogo De Niro vnese moč in iz hudiča naredi zlobno, a hkrati nežno bitje. Za inspiracijo je imel igralec pred očmi Martina Scorseseja.

Linda Blair kot Regan/Pazuzu v srhljivki Izganjalec hudiča
V zares strašljivi zgodbi postane 12-letna deklica sam hudič, ko jo obsedejo demoni. Že ideja, da lahko hudič napade otroka, je grozovita, ko pa pomislimo, da je bil film posnet po resničnih dogodkih, je zadeva še hujša. Resnica je vedno bolj strašna kot fikcija.

Jack Nicholson kot Daryl Van Horne v filmu Čarovnice iz Eastwicka
Za vlogo hudiča obstajata samo dve možni izbiri: hudič sam ... ali pa Jack Nicholson. Ta je za vlogo v tej črni komediji prejel nagrado za najboljšega igralca od združenja kritikov v New Yorku in Los Angelesu. Njegova predstava je nevarno intenzivna.

Peter Stormare kot Satan v filmu Constantine
Stormare zaigra mršavega hudiča, daleč stran od predstave peklenskega. Ta film pokaže, da je hudiča možno premagati le z enim orodjem – ljubeznijo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.