Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Najprej Trbovlje, nato Kalifornija

Bobnar skupine Kreshesh Nepitash Iztok Deželak med snemanjem videospota. (Foto: Žurnal24 main
Predskupina kalifornijskih punkrockerjev Pennywise bo hardcore zasedba Kreshesh Nepitash iz Trbovelj.

Pennywise, ki letos pripravljajo že svoj deseti album, bodo v ponedeljek nastopili v ljubljanskem Kinu Šiška. Avgusta leta 2009 je bend zapustil frontman Jim Lindberg, ki pa ga je leto dni kasneje zamenjal pevec skupine Ignite Zoli Teglas. Pennywise z več kot tremi milijoni prodanih albumov spadajo med najuspešnejše neodvisne punk rock bende vseh časov.

 

Priložnost, da nastopijo kot predskupina, pa se je ponudila domači hardcore zasedbi Kreshesh Nepitash, katere začetki segajo v leto 2004, čeprav se je ekipa do danes kar nekajkrat spremenila. Kreshesh Nepitash so kot predskupina že igrali večjim tujim bendom, kot so Terror, No Turning Back, The Last Charge, Miles Away in Toy Dolls.

 

Pred slabima dvema letoma so izdali album A Piece of Anger, ki je na slovenski hardcore sceni naletel na zelo pozitivne odzive. Njihovo glasbo lahko poslušate na spletni strani http://www.myspace.com/kresheshnepitash.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.