Magazin > Film & Glasba & TV
14 ogledov

Največ nominacij Kanyeju Westu in Adele

MTV videonagrade 2011 Adele Reuters
Sinoči so razglasili nominirance za najprestižnejše glasbene nagrade grammy. S sedmimi nominacijami vodi Kanye West, vendar se je tudi Adele, ki trenutno okreva po operaciji grla, prav gotovo zelo razveselila šestih nominacij za zlati gramofonček.

Tudi letos je največ nominacij za grammyje pripadlo hip hop izvajalcu. Po lanskih desetih za Eminema je Kanye West na sinočnji razglasitvi nominirancev za najprestižnejše nagrade v glasbenem svetu požel sedem nominacij. Nominacijo manj si je s svojim močnim glasom prislužila britanska pevka Adele, vključno s tremi najbolj zaželenimi: album leta, posnetek leta in pesem leta. Po šest nominacij so prejeli tudi rokerji Foo Fighters in r'n'b izvajalec Bruno Mars, sledijo pa jim raper Lil Wayne in novinec Skrillex s petimi nominacijami. Indie roker Bon Iver, Nicki Minaj, Mumford & Sons in Rihanna so prejeli po štiri.

Za enega najbolj zaželenih gramofončkov – posnetek leta – se bodo na 54. podelitvi grammyjev, ki bo potekala 12. februarja prihodnje leto v Los Angelesu, potegovali Adele (Rolling in the Deep), Bruno Mars (Grenade), Bon Iver (Holocene), Mumford and Sons (The Cave) in Katy Perry (Firework). Grammyja za album leta bo dobil eden izmed petih nominirancev: Adele (21), Foo Fighters (Wasting Light), Lady Gaga (Born this Way), Bruno Mars (Doo-Wops & Hooligans) in Rihanna (Loud), medtem ko so v igri za pesem leta Kanye West in Rihanna (All of the Lights), Mumford and Sons (The Cave), Bruno Mars (Grenade), Bon Iver (Holocene) in Adele (Rolling in the Deep).

Nominacije so podelili sinoči v losangeleškem klubu Nokia, na prireditvi pa so med drugim nastopili tudi Lady Gaga, Rihanna, Sugarland in Ludacris.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.