Magazin > Film & Glasba & TV
43 ogledov

Največkrat predvajana skladba 2011 je ...

Tabu razigrali bowling Kranj Žurnal24 main
Zavod IPF, kolektivna organizacija za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov, je drugo leto zapored objavil seznam največkrat predvajanih skladb v letu 2011. Sodelovalo je 57 radijskih postaj.

Po podatkih IPF sodeč, je slovenska glasba vedno bolj priljubljena. Največkrat predvajana skladba lanskega leta je namreč pesem Poljubljena skupine Tabu. Med dvajseterico so se sicer znašle tudi  Kataya & Tangels (To je moj dan), April (Ladadidej), Bilbi (Hvala za vijolice) in Neisha (Tiste lepe dni). Med top 100 se je sicer znašlo kar 32 slovenskih skladb, leta 2010 le 19.

"Pesem nam je bila takoj všeč in že takoj smo začutili, da ima velik potencial. Nismo pa si mislili, da bo doživela tak uspeh. Danes smo bili prijetno presenečeni,“ je za Žurnal24 povedala pevka skupine Tabu Tina Marinšek in dodala, da jo prav tako zelo veseli, da je na lestvici veliko več slovenskih skladb kot lani. "Veseli smo, da si slovenska glasba pri nas utira pot, kar je edino prav. Te stvari se počasi spreminjajo. Tudi radijske postaje imajo pri tem veliko vlogo.“

Seznam 10 največkrat predvajanih skladb leta 2011:

1. Tabu – Poljubljena
2. Jessie J. feat. B.O.B. – Price Tag
3. Kataya & Tangels – To je moj dan
4. April – Ladadidej
5. Adele – Rolling in The Deep
6. Alexandra Stan – Mr. Saxobeat
7. Pink – Fucking Perfect
8. Bilbi – Hvala za vijolice
9. Bruno Mars – Grenade
10. Sunrise Avenue – Hollywood Hills

Celotno lestvico si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 1
  • JellyFish 09:45 02.julij 2013.

    Super, sm vesela, vsaj enkrat spoštujemo lastno kvalitetno glasbo.:)