Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Nakapljalo se je dežja in ljudi

rock otočec Žiga Lovšin
Rock Otočec. Glavni magnet festivala, na katerem ni šlo brez dežja, so bili tokrat Guano Apes.

"Udeležencev je bilo letos kljub dežju več. Več pa je tudi tistih, ki niso prišli le zaradi dnevne zabave, ampak poslušat koncerte," je v nedeljo, na zadnji dan festivala Rock Otočec, povedal njegov boter Franci Kek. Da je bil glavni magnet za rockerje letos prav glasba oziroma skupina Guano Apes, je bilo opaziti tudi v številu obiskovalcev, ki so v petek kljub dežju napolnili prizorišče, v soboto in včeraj pa začeli kapljati domov.

Blatna kopel in še veliko drugih stvari
Nastop nemške zasedbe je bil najbolj všeč tudi 27-letni Juliji, ki se je festivala udeležila drugič in je na njem vztrajala vse tri dni: "Letos mi je bilo bolje, ker je več ljudi in malo bolj dogaja kot lani," je povedala in dodala, da obiskovalci Rock Otočca poleg poslušanja glasbe in blatne kopeli, ki jo je preizkusila lani, lahko počnejo še marsikaj drugega: "Programa je veliko: stand up, razne delavnice, tatuji ... Lahko pa se tudi žogaš ali greš plavat v Krko."

Medtem ko je Julija festival preizkusila že drugič, pa so člani skupine Arhibald Arhibaldovich, ki so nastopili v petek, na Otočec prišli prvič. "Prizorišče je lepo urejeno in locirano. Glede na naše želje smo mogoče igrali prezgodaj, vendar mi je bil 'vibe' tistih, ki so nas poslušali, res super. Zanimiva, raznolika in mogoče za nas še nedomača publika te vedno spremlja iz vseh tematskih, glasbenih in vizualnih kotov," je festival pokomentiral pevec zasedbe Nejc Bitenc in za konec pripomnil, da je vesel, da niso igrali v dežju, ampak so se takrat "že zapečkarsko greli v avtu".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.