Magazin > Film & Glasba & TV
1 ogledov

Namesto na Bahame na prvo mesto

Žurnal24 main
Na tretjem festivalu Pesem poletja so z nekaj manj kot polovico vseh glasov zmagali Turbo Angels - prvo mesto jim je prinesla skladba Na Bahame.

Besedilo za poletni hit skupine Turbo Angels je napisal Trkaj, glasbo si je zamislil Raay, videospot pa je že nekaj časa posnet. "Angelčki" so zmagali tako po glasovih, oddanih prek spleta, kot po glasovih televotinga, oddanih na sam večer izbora. Povedali so, da je zmaga potrditev njihovega dela in odličen konec počitniške festivalske turneje. Na Korčuli so na festivalu Marko Polo s skladbo Na Bahame osvojili nagrado za scenski nastop, na Ohridu pa so bili med deseterico v konkurenci skladb z vsega Balkana. Doma so torej samo potrdili, da gre v tretje rado – po dveh festivalih v tujini so skočili na vrh. Na radijske valove je tudi zato že prišla neuradna verzija pesmi Na Bahame, v katero je vključena tudi harmonika.

Manca Špik je z zmagovalno skladbo Melodij morja in sonca Baila, baila, baila dobila nagrado za najboljši odrski nastop. Poleg naših izvajalcev se je na festivalu Pesem poletja predstavilo tudi nekaj hrvaških glasbenikov. Nagrado strokovne komisije si je tako prislužila Antonija Šola s pesmijo Zovem, da ti čujem glas. Obiskovalcem prireditve je bila najbolj všeč skladba Sladki greh v izvedbi skupine 4Play. Zavod IPF pa je izbral tri nagrajence – najboljša skupina so postali Stereotipi, najboljši izvajalec Peter Januš, najboljša izvajalka pa Nina Pušlar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.