Magazin > Film & Glasba & TV
107 ogledov

Namesto Tanka po novem Muhič

Jani Muhič Pro Plus
Matjaž Tanko se poslavlja z mesta voditelja osrednje informativne oddaje 24ur. Njegovo mesto bo zasedel Jani Muhič.

Osrednja informativna oddaja 24ur na Pop TV bo od 12. novembra potekala z novim voditeljskim parom. Petri Kerčmar se bo v vodenju pridružil Jani Muhič. Matjaž Tanko (na fotografiji) se poslavlja, vendar ostaja del ekipe in bo v uredništvu še vedno sodeloval po svojih najboljših močeh.

Matjaž Tanko | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Od vodenja se za nekaj časa poslavljam zaradi bolezni, ki zahteva dolgotrajnejše zdravljenje in veliko energije, vodenje pa preprosto celega človeka. Zato sem se odločil, da naredim ta korak. Do zadnjega sem z veseljem pripravljal in posredoval novice gledalcem. Ker rad delam, bom še vedno prihajal v uredništvo h kolegom in pomagal. Naj ob tej ne najbolj veseli novici povem, da imam kolege v uredništvu rad. Z njimi smo skozi čas spletli prijateljske vezi, vsi mi tudi ob tej osebni borbi stojijo ob strani in jim želim vse najboljše.  Leta na Pop TV so moja najlepša službena leta," je povedal Tanko.

Tanko je legendarni televizijski voditelj. Za njim je več kot 40 let televizijskega dela. Že kot študent novinarstva je prišel na televizijo, prvo vest pa je posnel leta 1971 za RTV Ljubljana, kjer je kasneje postal tudi turnusni urednik. Preko malih ekranov smo ga redno spremljali že od leta 1972, ko je iz Beograda prvič poročal o delavskih brigadah, od takrat pa je vseskozi prisoten v informativnih oddajah.  Za poročanje s predvojnega Kosova je dobil zlati ekran.
Na Pop TV je po prestopu z javne televizije za njim 15 let bogatega ustvarjanja. Oddaji 24ur je skozi čas -  sprva v družbi Nataše Pirc, nato Tamare Vonta in nazadnje Petre Kerčmar -  dal velik pečat. In gledalci so ga imeli ves ta čas preprosto radi. Podelili so mu tudi dva gonga popularnosti.

24ur popoldne in 24ur zvečer bo še naprej vodila Maja Čretnik Sodja, v vodenju pa se ji bo namesto Muhiča pridružil Miha Drozg. Ob 19.00 pa bosta z gledalci izmenjaje tedensko še naprej tudi Darja Zgonc in Edi Pucer.

Komentarjev 7
  • Scott 03:38 10.november 2012.

    Pri nas pravijo,da je kriv kronični alkoholizem?A verjeti vse ljudem,ki čvekajo marsikaj tudi ne gre,čeprav sem 1x gospoda res videl močno pijanega.?Nevem?

  • linka 15:52 09.november 2012.

    upam ,da boš opravil z boleznijo in še bil dolgo z nami. Želim ti veliko dobre volje !

  • vicvic 16:28 08.november 2012.

    G. Tanko je dober voditelj. Dobro in hitro okrevanje.Vsi nimajo dovolj dela da bi odšli v penzijo.