Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Namesto vročih vstopnic hladen tuš

Al Di Meola (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Vročih, cenejših vstopnic na dan dogodka ne bo več, ampak bodo celo dražje, in to za 50 odstotkov.

Gledališka predstava Somrak bogov Tomaža Pandurja, koncer Gilberta Gila in Ala Di Meole, londonska izvedba muzikala Hair, Ruski kozaki, avtorska baleta Onjegin On Line in Don Kihot ter gostovanje kitajskega filharmoničnega orkestra so le nekateri poudarki letošnjega Festivalskega poletja, ki se bo začelo 3. julija.

Med več kot 2.050 nastopajočimi iz približno 30 držav bo tudi tisoččlanski zbor, ki bo na prenovljenem Kongresnem trgu na dan odprtja festivala pod vodstvom dirigenta Valerija Gergijeva izvedel Mahlerjevo Osmo simfonijo.

Nenavadne cene in popust
Festival bo po besedah direktorja Festivala Ljubljana Darka Brleka letos stal dva milijona evrov. Od tega bo 600 tisoč evrov prispevala Mestna občina Ljubljana, približno tretjino sponzorji, tretjino pa prodaja vstopnic. Te bodo letos za 20 odstotkov cenejše kot lani, a bo na ta račun nemalenkostno višja njihova cena na dan dogodka. Obiskovalci festivala bodo za vstopnice na dan dogodka namreč odšteli kar 50 odstotkov več kot v predprodaji, ko bo še vedno veljal 10-odstotni popust. Poleg tega je direktor Festivala Ljubljana uvedel nenavaden 80-odstotni popust "za odličnost", ki bo ob dokazilu veljal za odličnjake in študente s povprečno oceno, ki je višja od 8,5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.