Magazin > Film & Glasba & TV
4 ogledov

Namuznite se z umetnostjo

Knjiga Shutterstock
Prihodnji teden bo Gospodarsko razstavišče zaživelo v umetniški preobleki, saj se bo tam potikal Muza – festival knjige in umetnosti.

Muza – festival knjige in umetnosti med 23. in 26. majem vabi na Gospodarsko razstavišče, kjer boste po mili volji kulturčkali na dogajanju, ki ga festival ponuja. Dogodek, primeren za vse starosti in generacije, ima statični kontekst v obliki sejma oziroma ponudbe storitev in izdelkov ter festivalski del v obliki različnih predstav, nastopov, performansov in drugega dogajanja.

Vsak dan od 10. do 19. ure si boste tako lahko brezplačno ogledali razstave ali se z malčki pomudili na delavnicah. Za predšolske otroke od drugega leta dalje bodo na ogled tudi predstave Lutkovnega gledališča Ljubljana, kratke filme z otroškimi delavnicami Mini kino pa pripravlja ljubljanski mestni kino. Mladi in mladi po duši se boste lahko preizkusili na plesnih tečajih, tečajih fotografije in umetniških delavnicah.

Zanimivost zadnjih dveh dni festivala, 25. in 26. maja, je bolšjak, prodaja in nakup rabljenih glasbil in foto opreme. Pobrskajte torej po podstrehi, morda se najde kaj za vas neuporabnega, kar bi lahko zamenjali za kaj bolj uporabnega, na voljo pa bo tudi menjava knjig.

V kino z avtomobilom
Muza v prestolnico prinaša tudi novost, in sicer Drive-In Kino. V organizaciji mestnega kina Kinodvor in Gospodarskega razstavišča se bo vsak festivalski dan zaključil s kino predstavo na prostem, na ploščadi Razstavišča, kjer si boste filme lahko ogledali kar iz vašega avtomobila. Filmi bodo na sporedu ob 21.30, za vstopnico za en avtomobil pa boste odšteli deset evrov. In katere filme si boste lahko ogledali? 23. maja bo na sporedu Smrtno varen (Death Proof), dan pozneje Polnoč v Parizu (Midnight in Paris), v petek si boste lahko ogledali Dekle z zmajskim tatujem (The Girl with the Dragon Tattoo), zadnji festivalski dan, v soboto, pa bo na sporedu Lomilec src (L'arnacoeus).

Festival se bo 26. maja v večernih urah zaključil s klubsko senzacijo, Y Festivalom, na katerem boste noč preplesali s priznanimi glasbenimi izvajalci, med katerimi so David Morales, Hed Kandi in Starkillers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.