Magazin > Film & Glasba & TV
12 ogledov

Napad temnih angelov

(Foto: Kolosej) Žurnal24 main
Po napadu zombijev, nezemljanov, robotov, pošasti in drugih v kinematografih napada še legija angelov.

Angeli imajo bela krila. Angeli nas varujejo in nam (menda) stojijo noč in dan ob strani. Pa vendar, v Legiji angeli nimajo belih kril, temveč temna, mračna in napadajo ljudstvo. Tako je, vnovič nam grozi armagedon. In vnovič nas pred tem rešuje le eden, ki v nasprotju z Bogom ni obupal nad brezbrižnimi, požrtnimi, nadutimi prebivalci našega planeta.

Michael (Paul Bettany) je ta "le eden", super nadangel, ki si na začetku te "nepredstavljivo shrljive" apokaliptične zgodbe odreže temna krila in si priskrbi malo orožarno, s katero se bo zoperstavil angelom. In Bogu dokazal, da je še upanje za ljudi. Michaela nikar ne primerjajmo z Johnom Travolto v istoimenskem filmu Michael, Bettany je namreč odigral vlogo rešitelja, ki se pripelje v obcestno okrepčevalnico bogu za hrbtom v puščavi Mojave in tam najde nosečo natakarico Charlie (Adrianne Pallicki), ki mora na vsak način roditi otroka. Le tako bo namreč rešila Bogu sicer vdane Zemljane. Zakaj je ravno nerojeni Charliejin otrok odrešitelj, ne izvemo, čeprav naj bi to bil ključni razlog za Michaelov boj, a se je režiser Scott Stewart raje osredotočil na solzave dialoge med Michaelom, natakarico, njeno nesojeno ljubeznijo Jeepom (Lucas Black), njegovim očetom Bobom (Dennis Quaid) in tremi obiskovalci, ki so mimogrede obtičali v okrepčevalnici. Med napadom podivjanega ljudstva so pomembne le izpovedi in rešitev otroka, ostali vzroki gredo žal neopazno mimo gledalca. Čeprav je Stewart mojster vizualnih učinkov, ki prisega na manj je več, je v Legiji manj premalo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Čeprav je Quaidova in Bettanyjeva igra solidna, ponorela starka, ki pleza po stropu in kolne kot za stavo, in zombijski deček z mutantskim glasom odraslega človeka vsekakor nista prepričljiva za zgodbo, ki se trudi biti akcijska, a ji tega primankuje.  Njuna igra in horda blaznih ljudi, ki obkolijo okrepčevalnico, niso nič prepričljivejši od natakarice Charlie, ki jo Michael v želji, da bi ohranil človekovo življenje, prepričuje, naj otroka na vsak način obdrži. Sicer je človeštvo pogubljeno. Če ne bo, bodo morda angelska krila le postala bela. Izumetničeno (ne)bibljisko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.