Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Napake in poškodbe na Eurosongu

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Nemci so znani po svoji natančnosti, a napake na včerajšnjem polfinalnem večeru nanje ne mečejo najlepše luči. Preberite, kaj vse je šlo narobe.

Tisti, ki ste včeraj spremljali prvi polfinale, ste lahko opazili, da so se sredi prenosa pojavile težave z zvokom. To je doletelo večino komentatorjev, ki se jih naenkrat ni več slišalo.

Napake pa so se začele že aprila, ko so na sto tisoč brošur namesto Akcijski dan za šole* (*po nemško Schulen) napisali Akcijski dan za homoseksualce* (*po nemško Schwulen). Tudi angleška različica reklamnega materiala pred tiskom ni bila lektorirana: "saussage“ namesto "sausage“ (klobasa), "lenght“ namesto "length“ (dolžina), "orchstra“ namesto "orchestra“ (orkester) itd.

15 poškodovancev
Največja "tragedija“ pa se je zgodila pretekli konec tedna. Po uradnem sprejemu tekmovalcev v areni je moralo 15 obiskovalcev zaradi vnetih oči v bolnišnico. Policija incident še preiskuje. Po vsej verjetnosti pa je težave zakrivila napaka na reflektorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.