Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Napeta filmska jesen

Michael Douglas Žurnal24 main
Ne ustrašite se jesenskih temperatur in listja, ki vam bo na poti v kino šelestelo pod nogami. Vse popočitniške tegobe boste lahko pregnali s kopico filmov, ki napovedujejo napeto filmsko jesen.

Namesto, da bi zavili v telovadnico, si lahko po obveznostih na prvi šolski dan ude pretegnete ob akcijski športni drami Karate Kid. Ta premierno prihaja v Kolosej in Planet Tuš, razveselila pa bo tako mlado kot staro. Tokrat se bo proti nadležni mestni mulariji bojeval Jaden Smith, sin Willa Smitha, borilnih veščin pa ga bo uril sam Jackie Chan.

Tudi dan zatem bo bojevniški. V Kolosej prihaja Mačeta (3. septembra; Planet Tuš), ki jo predstavlja režiser vizualnih mojstrovin Desperado, Mesto greha in Planet terorja. Zgodba govori o bivšem mehiškem agentu Machetu (Danny Trejo), ki ga lokalni poslovnež najame za atentat na populističnega senatorja. Machete pade v past, ki jo komaj preživi.

Komaj pa preživi tudi Charlie (Zac Efron), ki v istoimenskem filmu (9. september; Kolosej, Planet Tuš) doživi prometno nesrečo, v kateri izgubi brata. Charlie se ne more otresti občutkov krivde za nesrečo, z bratom pa ga veže posebna vez, ki mu omogoča, da ga še vedno vidi, se z njim pogovarja in igra.

Tudi zaljubljencem bo jesen namenila pozornost.  V newyorški romanci med ambiciozno novinarsko Erin (Drew Barrymore) in iskalcem glasbenih talentov Garretom (Justin Long) boste lahko v filmu Ljubezen na daljavo  uživali od 9. septembra dalje (Kolosej, Planet Tuš). Medtem, ko se zaljubljenca ob koncu poletnih počitnic znajdeta pred usodno preizkušnjo ljubezni na daljavo, se Julia Roberts v filmu Jej, moli, ljubi (23. september;Kolosej, Planet Tuš) odloči podreti samoomejitve površinskega zadovoljstva. Po neuspešnih poskusih zanositve in ločitvi se v iskanju novih doživetij in strasti odpravi na svetovno odisejado, ki jo vodi v odkrivanje gurmanskih užitkov italijanske kuhinje, raziskovanje skrivnosti starodavnih indijskih molitev in spoznavanje notranjega miru ter življenjske ljubezni na Baliju.

karate kid | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Navdušence nad Nevidnim zlom končno čaka četrto nadaljevanje. V filmu Nevidno zlo: Drugi svet 3D, ki v Kolosej prihaja 9. septembra (dan pozneje v Planet Tuš), bojevnica Alice (Milla Jovovich) nadaljuje svojo pot iskanja preživelih in brezupnega boja z dvolično organizacijo Umbrella, ki skuša s srhljivimi poskusi ustvariti popolnega vojaka. Ljubitelje grozljivk poleg zla čaka še film Zblazneli (23. september; Kolosej, Planet Tuš), v katerem šerif majhnega ameriškega mesteca začne pri someščanih opažati nenavadno obnašanje, ki se od otopelosti stopnjuje v srhljive izbruhe nasilja. Nekdaj tesno povezana skupnost se čez noč spremeni v peklensko nočno moro, kjer kruta smrt čaka na vsakem koraku.

Prihajata še komedija in drama, svoje sanje pa boste v filmu Odpleši svoje sanje 3D lahko odplesali le v Planetu Tuš od 23. septembra dalje. Od smeha se boste zvijali ob komediji Butec na večerji, ki jo je režiral režiser komičnih uspešnic Njeni in Njegovi tastari. Butca na večerjo pripelje poslovnež Tim (Paul Rudd), ki se mora pred dolgo pričakovanim napredovanjem izkazati na šefovi tradicionalni večerji tepčkov. Tako kot drugi gostje, mora Tim s sabo pripeljati čim večjega čudaka, ki bo poskrbel za obilico norčevanja. Na srečo Timu pot dobesedno prekriža nenavadni Barry (Steve Carell), ki je pravi bebčkasti biser.

Omenili smo še dramo, težko pričakovani Wall Street: Denar nikoli ne spi, ki v kinematografe po Sloveniji prihaja 30. septembra. V nadaljevanju kultnega filma o denarnih spletkah znova srečamo finančnega guruja Gordona (Michael Douglas), ki se po dolgih letih za zapahi vrne na Wall Street.

Nevidno zlo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Jesen v Kinodvor prinaša risanka
Pestro bo tudi v Kinodvoru. 3. septembra bodo novo sezono otvorili z vizualno bogato risano animacijo Skrivnost iz Kellsa, ki pripoveduje o Irski v zgodnjem srednjem veku in o nastanku enega najlepših in najbolje ohranjenih zgodovinskih rokopisov, Knjige iz Kellsa.

14. septembra prihajata Brata s Tobeyjem Maguireom, Jakeom Gyllenhaalom in Natalie Portman v glavnih vlogi. Gre za razburljivo, pretresljivo družinsko dramo dveh ranjenih moških psihologij in ženske, ujete v primež med obema.

Od 23. septembra bo na sporedu udaren, šokanten dokumentarni film Doktrina šoka, ki bo navdušil bralce istoimenske knjižne uspešnice Naomi Klein, in tiste, ki bi radi bolje razumela načela delovanja globalnega kapitalizma.

Grozljivo srečen, groteskna zgodba o nesrečnem policistu, ki z natančno fotografijo prikliče v spomin ameriško samotno podeželje, v Kinodvor prihaja 29. septembra.

Otoški filmi tudi v Ljubljani
Ne smemo pozabiti še na festival Kino Otok - Isola Cinema. Kinodvor med 8. in 12. septembrom med omenjenim festivalom gosti izbor otoških filmov. 

Petropolis: zračne perspektive bituminoznega peska Alberte in Poplava prihajata 8. septembra , Povej mi, kdo si bo na sporedu 9. septembra, italijanski film Zmagati 10. septembra, Pekel Henri-Georgesa Clouzota pa 11. septembra. Dan pozneje bodo predvajali filma Povej mi zgodbo, Šeherezada in Sodankylä za vedno, 13. septembra pa filma Sidrišče in Mongsil. Festival bo zaokrožil zmagovalni film festivala, ki ga bodo predvajali 14. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.