Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Napoved: Treskalo bo

Kakovostne, a neuveljavljene skupine (na sliki ZircuS) imajo združene v enoten d Žurnal24 main
Tresk. Sejem, koncerti, okrogli mizi: Obračun glasbe in založništva v Šiški.

Jutri in v petek bo treskalo, tokrat ne z neba, ampak v koprodukciji Radia Študent in Kina Šiška. “Tresk 2 – obračun glasbe in založništva nadaljuje prakso, ki smo jo začeli lani,” je povedal odgovorni urednik Študenta Tomaž Zaniuk.

Šest na dan

“V dveh dneh predstavljamo vse skupine, ki so lani izdale samostojne plošče pri naši založbi, povabimo še dva odmevnejša gosta,” je razložil Zaniuk. Jutri bodo odmevali Čompe, v petek Noctiferia, svoj glas bodo prispevali varovanci Radia Študent ZircuS, Deca Debilane, Incurabili, Zmajev rep, Grrizli Madams in Malik. Letos so se razširili tudi v elektronske vode, Nova Deviator in Amper-O-Mat bosta obakrat ob petih popoldne odprla festival z live actom, od konca koncertov do zaprtja Kina pa bosta za ritem skrbela Errorist in DJ Borka.

Vstopnina je majhna, ker želimo Tresk in Kino Šiška ohraniti dostopna čim širš | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Nujno je sodelovati
Koncerti na Tresku nikakor niso vse. “Naš namen je, da festival postane letno srečanje vseh, ki se ukvarjajo z založniško dejavnostjo pri nas, in drugih akterjev v domači glasbeni industriji,” je razložil urednik. Ves čas festivala bo dejavno sejmišče, na katerem se je lani predstavilo več kot petnajst založnikov. “V trenutnih razmerah v založništvu je edina rešitev sodelovanje,” je poudaril Zaniut. Na okroglih mizah bodo govorili o problemih koncertnih prizorišč in o inovativnih oblikah založništva. Izbrali bodo tudi najboljši ovitek plošče, koncertno fotografijo in letak.





Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.