Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Narodnozabavni rock izgubil finale

Evrovizija 2010
1/20
Žurnal24 main
Ansamblu Roka Žlindre & Kalamarom ni uspelo priti med deset finalistov, ki se bodo v soboto potegovali za zmago na izboru za pesem Evrovizije 2010.

Čeprav so bili Ansambel Roka Žlindre & Kalamari, ki so na letošnji Evroviziji zastopali slovenske barve, glede rezultatov optimistični, jim evrovizijskega občinstva in strokovne žirije s skladbo Narodnozabavni rock ni uspelo prepričati.

"Odzivi so dobri, skladba je ljudem všeč, je zanimiva, ker je drugačna od drugih. Na odru imamo drugačno energijo kot drugi," je bil pred današnjim nastopom v polfinalu optimističen glasbenik Rok Žlindra.

Države, ki so v drugem polfinalnem večeru dobile vstopnico za sobotni finalni nastop v Telenor Areni, so Gruzija, Ukrajina, Turčija, Izrael, Irska, Ciper, Romunija, Armenija, Danska in Azerbajdžan. Prav slednja je bila, sodeč po stavnicah in medijskih odzivih, absolutna favoritinja današnjega večera, v katerem se je zvrstilo 17 tekmovalnih skladb.

Žurnal24: Slovenci za Slovence
Bralci spletnega portala zurnal24.si so, kot se spodobi, glasovali za Slovenijo. Prepričani, da bo absolutni favorit današnjega polfinalnega večera prav Narodnozabavni rock, so z več kot 48 odstotki podpirali naše barve.

Zmagi naproti 25 izvajalcev
Poleg današnjih desetih finalistov se bodo v soboto za zmago potegovale države, ki so se v finale uvrstile na prvem predizboru v torek: Bosna in Hercegovina, Moldavija, Rusija, Grčija, Portugalska, Belorusija, Srbija, Belgija, Albanija in Islandija. Poleg njih imajo nastop v finalu zagotovljen še velike štiri: Španija, Francija, Velika Britanija in Nemčija ter lanska evrovizijska zmagovalka Norveška.

Skozi finalni večer bodo občinstvo v Telenor Areni in gledalce pred malimi zasloni popeljali trije voditelji: Nadia Hasnaoui, Haddy Jatou N'jie in Erik Solbakken, ki so tako kot danes polfinale gostili že v torek.

Menite, da bi si Ansambel Roka Žlindre & Kalamari zaslužili finale? Glasujte v anketi!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.