Magazin > Film & Glasba & TV
2493 ogledov

Naša pevca ušla kazni, ker ju je policist prepoznal

2B
Se še spomnite Gašperja Miheliča iz X Factorja?

Gašperja Miheliča je širša Slovenija spoznala v šovu X Factor, v katerem je bila njegova mentorica Jadranka Juras. Po šovu se je Gašper posveti svoji skupini 2B, ki je nastala že leta 2009. Ustanovil jo je skupaj s svojima bratoma, Primožem in Jernejem.

Leta 2015 ste s skupino 2B izdali prvi album. Kaj se je s skupino dogajalo v zadnjih štirih letih?
Bili smo delavni in produktivni. Uspelo nam je izvesti akustično turnejo, med katero smo nastopili v Sloveniji, v Srbiji in na Hrvaškem. Leta 2017 smo izdali tretji album KOROMANDIJA in ga pospremili z dvema uspešnima singloma in videospotoma ( Daj srce in Midva sva). Pesmi sta bili razglašeni za popevki tedna na Valu 202 in se uspešno vrteli na več radijskih postajah po Sloveniji.

Še vedno sodelujete s svojima bratoma?
Še vedno, a sva s Primožem v začetku leta ostala sama in sedaj delujeva kot duo. Jernej je začel graditi svoj solo projekt in midva ga pri tem podpirava ter mu želiva vse najboljše. Razšli smo se v dobrih odnosih in samo vprašanje časa je, kdaj bo padel kak 'jam session', saj nismo le bratje, ampak tudi sosedje.

Kako se je skupina v tem času razvijala?
Skupina je v tem času nabrala veliko kilometrine, izkušenj in novega znanja. Sedaj lahko rečem, da sva  s Primožem usmerjena k moderni produkciji elektropopa in želiva svetu dati glasbo, ki bo zmeraj v koraku s časom. Takšen je tudi najin prvi letošnji singel "Najini koraki", katerega avtorja sva oba in pri katerem je opazna vsa kilometrina, ki jo je Primož nabral skozi leta s produciranjem electro glasbe pod psevdonimom Dollphee), s katerim se tudi zdaj podpisuje pod produkcijo novega singla..

Pesem Najini koraki je že dobila spot ...

Res je, nova pesem "Najini koraki" je prvi izdelek, ki zelo lepo kaže, kam se bo nagibalo najino nadaljnje glasbeno potovanje. Video je nastal v krogu domače ekipe nadarjenih Belokranjcev. Zgodba je ideja Saša Žepuharja, ki med drugim dela za Mamart (eno najbolj prepoznavnih agencij za scenografijo pri snemanju reklam), kamero smo zaupali Janu Kocjanu (JK-DESIGN), ki je spot na koncu tudi zmontiral.


Kdo je mladenka v spotu?

Mladenka v video spotu je moje dekle Lea, ki se ji ob tej priložnosti res zahvaljujem za ves trud in podporo ter profesionalnost pri snemanju videa. Zasebno se imam zelo lepo in hvaležen sem, da jo imam.

Nam lahko zaupate kakšno anekdoto s snemanja?
Do zadnjega trenutka nismo vedeli, kje bomo snemali, na koncu smo pristali kar v režiserjevi hiši, kjer nam je cel čas, nesebično in zelo gostoljubno, stregla kavo in prigrizke njegova mama, za pestrost pa je skrbel njihov pes, ki je med snemanjem večkrat skočil v kader. Na koncu se je vse dobro izteklo.

Ljudje se vas spominjajo iz X Factorja. Kako gledate na tisti čas?
X Factor je bil poučen in zanimiv, nanj imam lepe spomine. Sedaj lahko rečem, da se mi je ta šov enostavno moral zgoditi v življenju. Od takrat dalje razmišljam dosti bolj zrelo in tudi moje odločitve, so zdaj zmeraj zelo dobro premišljene in pretehtane.

Vam je bilo kdaj žal, da ste se prijavili?
Nikoli, kot sem že povedal, se je to enostavno moralo zgoditi. Vse se zgodi z razlogom, tako gledam na to.

2B | Avtor:

Se iz tistega časa spominjate kakšnega zabavnega dogodka?
S sotekmovalcem Matijo Jahnom sva se na snemanje peljala v napol razbitem avtu. Na semaforju naju je ustavil policist in še dobro da sva bila takrat zelo medijsko znana, saj naju je ravno ta prepoznavnost rešila kazni. Mož v modrem je bil namreč najin oboževalec.

Ste z nekdanjimi sotekmovalci še v stikih?
Izgubili smo stike, ne vem, zakaj. Morali bi se več družiti, ampak nas je življenje poneslo na različne poti. Razen z Lovrom (In&Out) in občasno z Ano Soklič nisem z nikomer v stikih.

S čim se poleg glasbe še radi ukvarjate?
Zelo rad kuham in eksperimentiram s hrano, to je moja druga strast. Rad kuham za druge, še sploh ob vikendi, ko nas je več za mizo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.