Magazin > Film & Glasba & TV
4418 ogledov

Naša pevka ima krvav hobi

vesna kovač Marja Bizjak Ažman
Vesna Kovač predstavlja svojo drugo skladbo 'Najdi volkove'. Tako kot njena prva, 'Divje srce', tudi 'Najdi volkove' predstavlja moč in samozavest, ki ju Vesni ne primanjkuje!

Udarna rock skladba v ospredje postavlja zaupanje vase in strah, ki pravzaprav opogumlja. Vesna z njo sporoča, da vsak v sebi nosi pogum, da pokaže zobe, da pokaže zver v sebi. Besedilo je napisala Vesna sama, za glasbeni del pa je poskrbel Kevin Koradin. Zanjo je Vesna Kovač s producentom Lenartom Kobalom (Kobal production) in Maticem Mikužem posnela videospot v osrčju bloških gozdov, kjer so zime neizprosne, jeseni najlepše, pomladi sveže, poletja pa ravno pravšnja. Bloke, kjer že skoraj 10 let živi tudi Vesna, slovijo kot slovenski Tibet, kot dežela volkov in medvedov, tako da bi za videospot za 'Najdi volkove' težko našli boljši kraj. V videu so sodelovali tudi volkovi, ki pa niso čisto pravi – njihovo vlogo so prevzeli tamaskani, inteligentni in močni psi finskega porekla, ki so se odlično odrezali in na snemanju očitno uživali. Med kadri so raziskovali teren, se podili po prostranih jasah in spotu dodali svojo divjo noto. 

Z očetom na lov

Notranjka Vesna je že od malega z očetom lovcem hodila v naravo, jo raziskovala in iskala sledi živali po gozdnih stečinah.  

"Takrat sem poslušala rukanje jelenov, videla medvede od blizu, plezala na preže in opazovala divjad. Pravo nasprotje Rdeče kapice. Tudi sama sem lovka in kdaj pa kdaj se tudi ponoči ali ob mraku sprehajam sama ali s svojim lovskim psom in brez strahu pred volkovi ali medvedi, čeprav jih je na Blokah, ki slovijo kot dežela zveri, veliko. Ker sem vajena narave in gozdov, se ne bojim. Dejansko je gozd najbolj varen kraj, ki si ga človek lahko zamisli. Ponoči in v tišini se čustva izostrijo, zvoki in vonjave pa so intenzivnejši. Nekoč sem med polhanjem s kot duh tiho hojo presenetila volka pri plenu. Mislim, da je bil takrat celo ščip ali zadnji krajec in je bila noč svetla. Seveda je odskočil in pobegnil, a trenutek, ko sta se najina pogleda srečala, je bil neopisljiv. Tega ne bom pozabila in na neki način me je zaznamovalo. Takrat se mi zdi, da sem izgubila strah pred zvermi. Odločitev za videospot z volkovi je bila spontana. V videospotu nastopajo namreč tamaskani, volkovom podobni psi finskega porekla, katerih predniki so volčjaki. Kevin Costner je plesal z volkovi, jaz pa tudi. Včasih pravim tudi, da mi noben volk ni dovolj krvoločen. Morda imam prav zato v spotu kar tri."

vesna kovač | Avtor: Marja Bizjak Ažman Marja Bizjak Ažman

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.