Magazin > Film & Glasba & TV
3128 ogledov

Naša pevka med koncertom, ki ji ni "dišal", našla ljubezen

anja strajnar Dobran Laznik
Anja Strajnar, prvi glas Akordike in pevka v številnih muzikalih (Mamma mia, Madagascar, Alpska saga, Druščina), predstavlja svoj tretji avtorski single 'Preprosta je matematika'.

Skladba govori o ljubezni, ki je velikokrat tako zvito zakomplicirana; skoraj tako kot matematika, čeprav je zaporedje drugačno. Matematika je zapletena zgolj na začetku, ko pa osvojiš njena pravila, je v resnici lažja od ljubezni. V njej se bodo morda prepoznali zaljubljenci, ki se jim ljubezen na trenutke ne zdi tako preprosta, kot bi si želeli.

Anjinja ljubezenska zgodba, ki traja že 20 let, je prav tako preprosta, a prelepa. Za Žurnal24 je razkrila, kako je spoznala svojega moža Andreja. "Zanimivo je, da se začetek moje ljubezni do Andreja, s katerim bova letos praznovala že 20 let, prav tako kot mnoge druge reči v mojem življenju prepletajo z glasbo. Spoznala sva se namreč na Trnfestu na koncertu. Na večeru, ki mi ni “dišal” v umetniškem smislu, zato sva se v klepet zatopila v notranjosti KUD-a, umaknjena od ostalih. Deset let kasneje sem na istem odru nastopala v osmem mesecu nosečnosti z Akordiko. Pod srcem sem nosila sina. Res lepi spomini.“

Glasbo in besedilo skladbe Preprosta je matematika je spisala Anja Strajnar, v končno obliko pa sta jo postavila Domen Gracej in Jean Markič iz Fono Records. Anja je zanjo že posnela tudi videospot, v katerem je ujeta barvitost, svežina in igrivost skladbe. Z ekipo iz Kikiriki films je Anja video posnela v Mozirskem gaju, med tulipani, ki slikajo popolno kuliso za pravljični svet ljubezni, v katerem Anja kot Alica v čudežni deželi išče in naposled tudi najde rešitev za na videz preprosto uganko matematične ljubezni. “Želela sem se predstaviti kot barvita, sončna osebnost, kakor me navadno vidijo ljudje, ko me spoznajo. In kot žensko, ki ima rada veliko stvari in ljudi, pogosto pa se odene v svetle barve in nasmeh,” o video podobi skladbe pravi pevka. 
 

Komentarjev 1
  • Micheal_Brodie 14:23 24.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦