Magazin > Film & Glasba & TV
13117 ogledov

Naša pevka razkrila, da je spet samska

ina shai
Ina Shai, mnogim znana tudi kot Martina Šraj, se je širni Sloveniji prvič predstavila na EMI 2010 z avtorsko pesmijo “Dovolj ljubezni”, leto kasneje pa je navdušila v oddaji Slovenija ima talent. Sedaj je izdala novo pesem.

Ina Shai je po letih eksperimentiranja in ustvarjanja v Londonu našla svoj zvok, ki ga narekuje njen prvi singel leta 2021 What Is - prepletajoča se mešanica r'n'b-ja, soula in indie pop-a. 

Pesem je napisala v sodelovanju s producentom Millom in govori o ljubezni – tisti globoki, o kateri vsi sanjamo. "Čeprav pesem govori o ljubezni med dvema osebama, ki sta v zvezi, pa je zame najmočnejše sporočilo, ki bi ga želela prenesti, to, da je najprej treba imeti rad samega sebe,“ o pesmi pravi naša pevka, ki je za skladbo že posnela spot, ki ga je režiral v Londonu živeči slovenski režiser Maj Jukić, ki je osvojil že kar nekaj prestižnih nagrad za svoja kratka filma 'My Dad Marie' in 'Dear Mr Burton'. 

Videospot je bil sneman na prečudoviti obali južne Anglije, poleg Ine v njem igra tudi mladi igralec Callum Diaz, s katerim je naša lepotica prepričljivo zaigrala ljubenski par.

Kaj je povedala o svojem postavnem soigralcu in koncu ljubezni, pa si lahko preberete v intervjuju. 

Pravite, da je najpomembnejša ljubezen do sebe. Kdaj ste vi spoznali, da bi lahko bili bolj ljubeči do sebe? 
Ne bi rekla, da sem občutila neko veliko pomanjkanje ljubezni do sebe. Gre za bolj subtilno stvar, ki jo v tem hitrem svetu tako enostavno spregledaš, da se sploh ne zavedaš, da morda nisi vedno najbolj prijazen do samega sebe. Na primer, ko si po dolgem in napornem dnevu ne vzameš časa zase, da si odpočiješ, ali pa ravno obratno - ko si ne vzameš časa za stvari, ki so ti ljube in te resnično osrečujejo. 

Lani, ko se je zgodil prvi »lockdown«, sem začela izvajati meditacije, nekaj za kar prej v bistvu sploh nisem imela časa. Nasploh se je zdelo, da se je svet nekako ustavil in kar naenkrat sem imela več časa za razmišljanje. Kot posledica vsega tega sem postala bolj pozorna na to, kako se pogovarjam sama s seboj. Poleg tega sedaj poskušam izpustiti zamere, tako do sebe kot do drugih. To se mi zdi res zelo pomembno, a hkrati je to nekaj, kar se ne zgodi čez noč.

Verjamete v to, da se ljudje do vas obnašajo tako, kot se obnašate sami do sebe? 
Do neke mere ja, a ne bi rekla, da je to čisto tako, saj nihče nima popolnega vpliva na obnašanje drugih. Mislim pa, da drugi ljudje začutijo in vidijo, ko ceniš samega sebe, in imajo morda zaradi tega tudi sami več spoštovanja do tebe. Verjamem v energijo in v to, da privlačiš, to, kar si. Ko si pozitivno naravnan in dober do drugih ljudi, imaš tudi okoli sebe več ljudi, ki so ti v tem podobni. 

Nazadnje, ko sva govorili, ste za naš medij povedali, da ste srečno zaljubljeni. Kakšen je vaš status danes? Je nova pesem oda vaši zvezi?
Uh, to je bilo pa že nekaj časa nazaj. Sedaj sem že dobro leto srečno samska (smeh). Je pa res, da sem pesem napisala, ko sem bila še v zvezi, tako da bi lahko na to odgovorila pritrdilno. 

You know how it feels when love is for real (Veš, kako se občuti prava ljubezen)  - kako je čutiti pravo ljubezen?
Prava ljubezen pride v mnogih oblikah, a kot že omenjeno, se začne s tabo. Ko si ti srečen in zadovoljen sam s sabo, to ljubezen do drugih občutiš še bolj intenzivno. In če gre za partnerski odnos, je vse še bolj lahkotno, ker veš, da tudi, če se kdaj konča, boš popolnoma OK sam. Filmi in ljudje okoli nas nas že od malega učijo, da obstaja tista ena prava ljubezen. Seveda si velika večina želi najti življenjskega sopotnika, tudi sama, a vse bi bilo veliko lažje, če bi se zavedali, da ni treba, da vsaka zveza traja večno, in da je bistvo vsega naša notranja rast. Od vsake zveze in ljudi okoli sebe se lahko nekaj naučiš in to je tisto, kar resnično šteje.

Kako je prišlo do sodelovanja z igralcem v spotu? Ste ga vi izbrali? 
Igralca, Callum Diaza, sem izbrala sama preko agencije. Ker je videospot le vizualni medij, mi je bilo seveda najbolj pomembno to, da mi je všeč njegov videz. Je pa na koncu zelo pomembno vlogo odigrala tudi lokacija, saj smo želeli nekoga, ki živi blizu kraja snemanja. Na srečo sva se s Callumom že pred snemanjem tudi zelo dobro ujela, kar se je preneslo na film, tako da sem zelo zadovoljna s svojim izborom in končnim rezultatom (smeh).

Ste še vedno v Londonu? Kako ste kaj preživeli zadnje leto, ki je bilo zaradi korone tako posebno? 
Zadnje leto je bilo res posebno. Še vedno živim v Londonu, a sem se na začetku epidemije odločila, da odletim domov, tako da sem skoraj 5 mesecev preživela v Sloveniji z družino, kar je bilo po več kot petih letih bivanja v Londonu res lepo. Sicer sem nadaljevala s pisanjem pesmi preko zooma, a zagotovo to ni isto. Ta čas sem izkoristila za dokončanje pesmi, ki jih boste slišali letos. »What Is« je prva, tako da je bila na koncu korona tudi za nekaj dobra. 

Komentarjev 3
  • Sean_Pal 16:03 27.junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, ko sem dve uri opravljal to službo, sem prejšnji mesec s tem delom zaslužil 17.528 EUR. ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • lada 14:43 26.junij 2021.

    naš kuža je tudi znani Slovenec (pa ne okol govort)

  • Janez_53 09:55 26.junij 2021.

    Ko mora takšna punca na veliko oglaševati, da "je spet samska", se človek vpraša, kaj je narobe z našo mladino!