Magazin > Film & Glasba & TV
13969 ogledov

Našemu pevcu hčerka odprla oči

miki vlahovič Sašo Radej
Miki Vlahovič predstavlja novo skladbo 'Naj tamburaši zaigrajo', s katero svoje poslušalce popelje v svet spominov, ljubezni in hrepenenja.

Nova skladba slika portret hrepenečega moškega, ki ob kozarcu vina iskreno spregovori o ljubezni do svojega izgubljenega dekleta in bolečini, ki jo ob tej izgubi čuti. "Naj tamburaši zaigrajo mi poslednjič tvoj refren," med drugim prepeva Miki, znan po svoji sposobnosti, da v glasbo ujame globoka čustva. 

"Vsaka nota in vsaka beseda v tej pesmi prihaja iz najglobljih kotičkov mojega srca. To ni le moja zgodba, ampak zgodba mnogih med nami, ki smo ljubili, izgubili in kljub vsemu nadaljevali. V tistem nadaljevanju se skriva sreča in kar najdemo z novo pomladjo, je mnogokrat še lepše kot to, kar smo imeli nekoč. A treba je dati času čas. Treba je predelati jesen, videti situacijo v novih barvah, se nekaj naučiti in s pomladjo prerojeni na novo zaživeti," je pevec povedal o novi skladbi, ki jo je ustvaril z Rokom Lunačkom in Krešimirjem Tomcem, vsi trije pa priznavajo, da so besedno 'tamburaši' na koncu izbrali poslušalci.

"Med procesom ustvarjanja smo se besedo 'tamburaši' odločili zamenjati s 'stare strune', ker nismo želeli, da ob poslušanju skladbe kdorkoli dobi prvo asociacijo na Dalmacijo. Premalo ljudi namreč ve, da so tamburaši tudi del naše slovenske glasbene tradicije. Tako sem na nekaj nastopih testiral skladbo z besedo 'stare strune', na drugih pa s 'tamburaši'. Kot dan in noč. Ljudje so začutili tamburaše, z mano prepevali in tako je ta tudi ostala v končni verziji," je še razložil Miki, ki je za pesem že posnel spot, v katerem lahko vidimo tudi njegovo hčer Tio, s katero imata prelep odnos.

Ona je bila tudi tista, ki ga je naučila, da je treba v življenju tudi uživati, ne pa se samo gnati za izobrazbo in službo. Lepotička je namreč dobila ponudbo za redno službo, a je raje obdržala študentsko delo in si tako poklonila še nekaj let svobode. Miki je šel v šolo eno leto prej, nato si je moral takoj poiskati službo, zato dobro ve, kako je, če se ti v življenju preveč mudi.  "Ne prehitevajte s tem, kdaj otroke vpisati v šolo. Naj bodo še tisto eno leto svobodnejši. Življenje ni tekmovanje v tem, kdo bo prej zrastel in dobil službo," poudarja pevec.

"Moja hčerka je vizualno - na njeno veliko srečo - podobna moji ženi, značajsko pa na žalost meni (smeh). Je punca z veliko glasbenega potenciala, ki pa ga še ne želi pokazati. Ima namreč res dober posluh, dober in močan glas, a si le redko upa peti pred mano. Zakaj, ne vem," nam je o svoji hčerki še zaupal Miki, ki pravi, da sta oba trmasta in hitro užaljena. Miki tudi priznava, da je Tia 'očkova princeska'.  "Seveda je in vedno bo! To fantom že vnaprej povem (smeh)," se je pošalil in za naš medij še razkril, kam najraje skočita, ko sta sama. "Ko sva sama, greva velikokrat na fast food (smeh). Doma sicer jemo zelo zdravo hrano, tako da si potem dava duška."

Za bralce imamo še eno zanimivost o Mikiju, ki je ne pozna veliko ljudi. S svojim dedkom Viktorjem (na spodnji fotografiji prvi violinist z desne) si delita rojstni datum. Viktor je bil rojen 25. marca 1916 in je igral violino, Miki pa je bil rojen 25. marca 1968.

miki vlahovič | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.