Magazin > Film & Glasba & TV
10075 ogledov

Našo pevko ogoljufal partner

lady lotus
Na srečo le pred kamero …

Lady Lotus, nova alter pop zasedba, predstavlja 'Ljubezen ni poker', svojo debitantsko skladbo. Melanholična skladba se spogleduje z glasbo, ki jo ustvarjajo zasedbe, kot so The Cure, Muse, Lana Del Rey, Velvet Underground, Stone Roses in njihovi glasbeni sorodniki, ki močno vplivajo na glasbeni izraz zasedbe Lady Lotus. Hana Jerončič, glas, Lady Lotus opisuje kot zasedbo, v kateri muzika, ki jo ustvarjajo, ni vedno načrtovana, je pa nedvomno navdihnjena z glasbo, ki jo njeni člani poslušajo. "Lady Lotus v ustvarjanju glasbe enostavno uživamo in se prepuščamo njenemu toku. Ni vse načrtovano, veliko je spontana igra besed in zvoka." Poleg Hane sta Lady Lotus še basist Klemen Bartol in kitarist Blaž Hribar.

Zasedba je nastala že v letu 2020, ampak kot pravijo njeni člani, je bilo preteklo leto tako klavrno, da res niso videli smisla, da bi vanj umeščali svoj uradni začetek. Zdaj pa so začutili, da je čas pravi in tako svetu predstavljajo svojo prvo skladbo in videospot zanjo. 'Ljubezen ni poker' se giblje nekje med prevaro in iskrenostjo. Če je ljubezen prava in iskrena, v njej ni blefa, goljufije in laži. Pri pokru lahko zmago dosežeš (tudi) z blefom, prevaro. Dobri so dobri, dobri so slabi, slabi so dobri, slabi so slabi … V ljubezni ni pravil, a na koncu lahko ostaneš sam in prevaran ali pa varaš ti.

Zasnove spota se je lotila Hana, ki je sicer vsestranska ustvarjalka. Scenarij za spot je imela v glavi že sočasno z nastankom pesmi. Ko jo je predstavila še fantoma v bandu in režiserju, je ideja dobila tudi video podobo, v kateri Hana s svojim partnerjem na ekranu igra poker, a je ogoljufana – na videz v pokru, zares v ljubezni. Kot zanimivost pa Hana iskreno dodaja, da pravzaprav pokra ne zna igrati. Ko so snemali spot, so ji člani snemalne ekipe bežno razložili pravila, a igra je preveč kompleksna za bežno srečanje. Še dobro, da je šlo za snemanje in so kadre lahko ponovili večkrat. Največkrat tistega, v katerem karte padajo na tla.

Komentarjev 6
 • Avatar Krizar53
  Krizar53 11:04 05.februar 2021.

  Tole je bolj podobno unima dvema truploma Zali in Gašperju, ne pa Velvet Underground! Da bi dosegli Velvete in Lou Reeda bodo moral še 20 let igrat in ustvarjat musko in besedila, ki niso podobna plagiatorjem Modrijanom in podobnim kvazi umetnikom!

 • klobasa1 09:31 05.februar 2021.

  Kje je ze pela da je tako znana.aja dom pokojencev.

 • jate 08:29 05.februar 2021.

  matr kar v depresijo te spravi ta pesem....eh še zmeraj stari rock in acdc so zakon