Magazin > Film & Glasba & TV
81 ogledov

“Natakarji so odšli po lastni volji"

Klub K4 Arhiv Žurnala24
Novo vodstvo obljublja, da ohranja staro programsko shemo in da klub ne bo postal “novi Cirkus”.

“Klub K4 je zaprt le začasno. Čakamo na rezultate revizije. Obljubljamo pa, da bo programska shema ostala ista,” nam je povedala nova pristojna za odnose z javnostmi kluba K4 Katarina Košak in se tako odzvala na bojazni privržencev odhajajočega vodstva, da bo “štirka postala novi Cirkus”. V klubu tudi zanikajo, da je Alen Nikola Rajković, ki je prej sicer organiziral dogodke, kot je bila Balkanjada, zaposlen kot vodja šanka – prek študentske napotnice namreč opravlja različna dela, med drugim funkciji vodje kluba in vodje šanka, poleg tega pa je vodja kavarne Metropol, ki tudi spada pod Zavod K6/4.

Zanikajo tudi nepotizem

Na očitek, ali je sporno, da je v svetu Zavoda K6/4 njegova soproga Marina Rajković, odgovarjajo, da “člane sveta Zavoda K6/4 imenuje naš ustanovitelj, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, sam zavod pa na to, kdo so člani, ne vpliva”. Člani zavoda, kot pravi novi direktor Zavoda K6/4 Aleš Logar (v prejšnjem članku smo napačno zapisali, da je tudi član sveta K6/4), ne izbirajo ekipe, ki dela v zavodu: “O tem odloča direktor sam in ima tudi pravico, da si sam izbere ekipo, s katero bo delal." Dobili smo tudi informacije, da naj bi novo vodstvo odpustilo vse dolgoletne natakarje, tako v K4 kot v Metropolu, a v K6/4 to zanikajo: “Natakarji so odšli po lastni volji, vodstvo jih ni odpustilo.”

Luknja naj bi bila še večja

Tudi podatki o višini finančne luknje (govorilo se je o številki 150 tisoč evrov) naj bi bili po trditvah novega vodstva napačni: “Govorimo o visoki številki, ki je večkratnik v petek napisanega v vašem članku. Vsekakor si lahko ogledate podrobnosti minusa Zavoda K6/4 iz izpisa Ajpesa pri direktorju Alešu Logarju.”

Komentarjev 1
  • Vid Grafenauer 19:49 12.marec 2013.

    Tukaj bi se oglasil kot eden od dveh natakarjev, ki sta K4 zapustila po lastni volji. Osebno sem se za odhod odločil delno zaradi neizpolnjenih obveznosti Zavoda, predvsem pa zaradi občutka za etiko, ki mi ne bi dopuščal, da bi ...prikaži več nekomu, kot je Alen Nikola, rekel šef. Punce iz Metropola so odšle po volji novega vodstva šanka in zavoda, ki pa ni bilo niti toliko korektno, da bi jim to osebno sporočilo, ampak je za to zadolžilo kar že odpuščeno bivšo vodjo šanka v kavarni.Prav tako se do 5 pred dvanajsto (1 dan pred dogodkom, ki je bil prvi pod novo oblastjo) ni vedelo, kaj bo s šank ekipo kluba K4. Po informacijah, ki jih imam sam, je imel novi vodja kluba že sestavljeno svojo ekipo in je na sestanku z bivšim? vodjo šanka na začetku predstavil dve opciji. Ena izmed njih je bila, da ostane manjši del ekipe, ki bi uvajal novo ekipo, druga pa, da vsi gremo. Ker se je ekipa odločila, ali vsi, ali nihče, je na koncu pristal na to, da ekipa ostane z dvema novima iz njego