Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

"Natolcevanja so običajna folklora"

Nina upa, da bo bobnar v nedeljo lahko nastopil na Emi. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Pojavila so se namigovanja, da letošnja žirija na Emi favorizira določene izvajalce. Odgovorni za projekt in ena od žirantk tovrstne navedbe zanikajo.

Veliki favoriti za zmago na letošnji Emi so izvajalci Nina Pušlar, Maja Keuc in Omar Naber, navaja spletni portal pozareport.si. Po njihovih navedbah mora žirija (tokrat so žirantke Darja Švajger, Mojca Mavec in Severina Vučković) vstop v finale zaradi večjih stroškov potovanja na Evrovizijo v nemški Düsseldorf preprečiti skupinam, obenem pa favorizirajo pevko Nino Pušlar in ne Maje Keuc, ker slednja velja "za preveč prepoznavni produkt resničnostnega šova Slovenija ima talent na komercialni televiziji".

RTV: Nobenih sugestij, navodil ali namigov
Obrnili smo se na odgovorne za Emo na RTV Slovenija. Iz službe za odnose z javnostjo so nam sporočili, da omenjene navedbe zagotovo ne držijo. "Strokovna komisija nima s strani nikogar na RTV Slovenija nobenih navodil, sugestij ali namigov, kako naj glasuje in koga naj umesti v superfinale, kjer bodo o zmagovalcu v telefonskem glasovanju odločali poslušalci in gledalci," sporočajo.

Predračun za nastop predstavnika na Evroviziji je bil po njihovih navedbah sprejet lani decembra, takrat pa še niso vedeli, kdo od povabljenih bo sprejel povabilo za sodelovanje. Pravila EBU predvidevajo največ šest nastopajočih, zato omenjeni predračun upošteva maksimalno število nastopajočih.

Maja Keuc | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



"Običajna folklora pred Emo"
Poklicali smo tudi eno od žirantk, Mojco Mavec, ki je zatrdila, da ne prihaja do nobenih zakulisnih dogovorov in pritiskov ter da "gre za običajno folkloro, ki spremlja Emo in to vzameš v zakup". "Meni je žal, da vsako leto prihaja do takšnih stvari, ker letos res verjamem v ta projekt. Odzvali so se dobri glasbeniki in ljudem so pesmi všeč," je še povedala.

Žirantke bodo vsako skladbo ocenile z ocenami od 1 do 5, na podlagi seštevkov ocen pa se bosta v superfinale uvrstili skladbi z najvišjima vsotama ocen.

Zaupala nam je tudi, da bo kot žirantka ocenjevala bolj z evrovizijskega stališča in ne glasbe kot take. Osebno sicer že ima nekaj favoritov, bo pa zagotovo težka odločitev pri izbiri, še dodaja.

Na vprašanje, ali bomo morda letos zaradi interne izbire izvajalcev dosegli boljši rezultat na Evroviziji kot sicer, pa Mavčeva kot dolgoletna komentatorka Eme in Evrovizije pravi, da bo letos zagotovo novo poglavje in da je morda takšen izbor prava formula.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.