Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Naval na glasbo z Valom 202

Val 202 Anže Petkovšek
S Keane košček britanskega popa, s slovensko 
kompozicijo 40 let slovenskega.

"Pred približno letom smo se vprašali, kaj lahko še storimo, da ne bi odkrivali tople vode," je zametke ponedeljkovega Dneva 202, ko se bo vršilo veliko praznovanje 40-letnice Vala 202, strnil urednik glasbenega programa Andrej Karoli.

Jubilejna obletnica radia bo v ponedeljek v Halo Tivoli namreč pripeljala britansko skupino Keane in domačo kompozicijo, ki se bo v slabi uri sprehodila skozi 40 temeljnih slovenskih pop/rock komadov oziroma zadnjih 40 let domače glasbe. "Izbor nikakor ne more biti reprezentativen, je pa vendarle izbor, ki predstavlja nekaj iz zadnjih 40 let slovenske glasbe," je seznam skladb, ki so jih v kompozicijo z njihovimi izvirnimi izvajalci strnili člani skupine Elevators, opisal odgovorni urednik Vala 202 Mirko Štular, medtem ko so si Keane povabilo na dogodek po njegovih besedah prislužili, ker so želeli pripeljati nekoga, ki je na področju pop/rock glasbe aktualen in se še vzpenja na lestvice.

40 v slabih 60 minutah

"Ko smo skočili skupaj s skupino Elevators, je čez približno 36 ur nastal seznam več kot 80 skladb, ki bi si na vsak način zaslužile pozornost. Ker smo bili omejeni s časom, pa je na osnovi tega, kdo lahko, kdo ne more, nastal ta seznam," je postopek nujnega krčenja opisal Karoli in dodal, da v domačem delu večera le dve skladbi ne bosta zapeti z izvirnimi izvajalci: "Severa Gjurin bo oddelala košček skladbe Poletna noč, ampak res na način, kot še ni bilo narejeno, Alenka Godec pa bo na željo Tomaža Domicelja, ki bo takrat v ZDA, odpela del skladbe Danes bo srečen dan." Srečen dan za slovensko glasbo, najverjetneje pa tudi za vse tiste, ki bodo na ta dan tam – in sicer za 34 evrov na osebo v predprodaji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.