Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

"Navdih pride iz neglasbenih stvari"

John Doe Arhiv skupine
Relativno mlada skupina John Doe se predstavlja s spotom December Lights.

Začetki skupine John Doe segajo v leto 2009, sledilo je iskanje koncertov in igranje v živo, v zadnjem letu pa se intenzivno ukvarjajo z ustvarjanjem in snemanjem avtorske glasbe. Bend je šel skozi nekaj sprememb zasedbe, trenutno ga sestavlja pet članov, vokalist Marko Zemljič, kitarist Aleš Svetina, klaviaturist Luka Zemljič, bobnar Bojan Marinko in basist Blaž Šekoranja.

Ker fantje prihajajo iz različnih žanrov, je njihova glasba mešanica večih zvrsti, najbolj pa se nagibajo k modern/indie rocku. "Glasbeno iščemo navdih v zelo širokem območju, tako da je težko izpostaviti nekaj skupin. Večkrat pa navdih pride iz neglasbenih stvari, lahko že samo sprehod ali pa kakšen film. Prednost in obenem slabost skupine je to, da ustvarjamo v angleškem jeziku, naši mediji pa temu niso ravno naklonjeni. Se pa na ta način najlažje izražamo, tako da sledimo temu, kar se nam zdi prav in kar delamo s srcem," pravi kitarist Aleš Svetina.

John Doe trenutno osvajajo s skladbo December Lights, za katero so posneli tudi videospot. "Spot smo posneli s MZP produkcijo, tako da je bila to, kljub zahtevnem dvodnevnem snemanju, zelo zabavna izkušnja. Premierno smo ga predstavili na koncertu na Bledu, sedaj je na vrsti promoviranje spota ter čim več koncertov, da se izpostavimo in našo glasbo predstavimo čim širši publiki," še dodaja Svetina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.