Magazin > Film & Glasba & TV
634 ogledov

Navijači jezni na komentatorja Obreza

goran obrez Mediaspeed.net
Klub navijačev Real Madrid Slovenija je na uredništvo Sport Kluba poslal uradno pritožbo "zaradi nestrokovnosti in nespoštljivega komentiranja tekem."

Zmotili so jih komentarji znanega komentatorja Gorana Obreza, ki se po njihovem mnenju obnaša neprofesionalno. "Kot uradno priznani navijaški klub Institucije Real Madrida si pridržujemo pravico, da podamo izjavo glede komentiranja g. Obreza na zadnji tekmi španskega prvenstva med Real Madridom in Celto iz Viga, katera je potekala v soboto, 6.12.2014. Komentator športne televizije SportKlub, g. Goran Obrez, si je med tekmo Real Madrid in Celta Vigo ponovno privoščil “izpade” in pri tem žalil igralca Real Madrida, trenutno najboljšega igralca na svetu, Cristiana Ronalda, z vzdevkom “Penaldo” ter z raznimi zaničevalnimi trditvami na njegov račun. To je tudi večkrat zaporedoma ponovil in še nekajkrat med tekmo, še več enako je bilo tudi na tekmi naslednjega dne med Barcelono in Espanyolom. S tem ni žalil samo najboljšega igralca na svetu, ampak je bil g. Obrez s temi izjavami žaljiv v vseh pogledih do vseh prisotnih pred TV ekrani, tako do navijačev Real Madrida v Sloveniji, kateri so spremljali tekmo, kot do ostalih gledalcev oziroma privržencev nogometa pred TV ekrani,“ so zapisali na svoji spletni stran in dodali, da razumejo, da je Obrez "pristaš največjega rivala Real Madrida, vendar se ta njegova neobjektivnost med komentiranjem tekem Real Madrida vedno znova in znova ponavlja, še več, očitno se njegova neobjektivnost celo potencira.“

"To presega vse meje korektnega komentiranja in spoštovanje navijačev ter privržencev nogometa. V našem društvo smo veliki zagovorniki objektivnosti kar zadeva komentiranja televizijskih prenosov športnih dogodkov, a hkrati se zavedam, da jo je nemogoče doseči. Lahko je ta objektivnost ideal, h kateremu naj bi novinarji stremeli. Vendar tudi menimo, da ne bi smeli le stremeti, ampak bi se jim tudi skušali približati, kar vsekakor ne moremo reči za g. Obreza.“

Navijači so še poudarili, da Obrezovega opravičila nočejo, saj jih je bilo že preveč.

Predsednik Kluba navijačev Real Madrid Slovenija Marko Sotošek je za Žurnal24 povedal, da na svojo pritožbo še niso prejeli odgovora, se je pa Sport Klub odzval naši prošnji po komentarju. "Res je, da smo na Sport Klubu Slovenija s strani Kluba navijačev Real Madrid Slovenija prejeli pritožbo na delo enega od naših komentatorjev. Veseli nas, da gledalci v velikem številu spremljajo naše prenose, kajti to nam daje še dodaten zagon za kvalitetno delo v prihodnje. Vsako pritožbo natančno preučimo.  Zavedamo se, da lahko le na takšen način ostanemo najkvalitetnejša športna televizija v Sloveniji,“ sporočajo. 

Komentarjev 9
  • Silvester Alič 18:51 04.januar 2016.

    vsakemu svoje.kaj pa navijate za te napihnjence

  • Lionel 00:22 12.januar 2015.

    Govori veliko in včasih mogoče res mal pretirava kar se pa Ronalda tiče ma pa sigurno prav. Igralec takega kalibra ne potrebuje takih uložkov in ravno ti ga naredijo komika ne pa čarovnika tazga kot je Messi.

  • Poss 20:52 11.januar 2015.

    Ne gre se za to koliko ve in koliko ne. Gre se za to, kako komentira tekme in to je obupno. Poznam veliko strastnih navijačev Barcelone, ki ne morejo z zvokom gledat tekem Barcelone, ker jim gre Obrez toliko na ...prikaži več živce. Vse skupaj je še toliko hujše za navijače Reala, ko komentira tekme od Real Madrida.