Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Navijajte za svojega Impro favorita

Naj zmagajo najiznajdljivejši! (Foto: Miha Rekar, SNG Drama Ljubljana) Žurnal24 main
Nocoj se na velikem odru SNG Drame Ljubljana obeta prva finalna tekma Impro lige. Ogledate si jo lahko ob 19. uri in navijate za svojega favorita.

Impro liga, slovensko prvenstvo v gledališki improvizaciji, je projekt, ki v KUD-u France Prešeren letos končuje 17. sezono. V gledaliških športih letos tekmuje deset ekip in okoli sto improvizatorjev z vseh koncev Slovenije, ki skušajo prepričati občinstvo z iznajdljivostjo v nepredvidljivih situacijah in z bujno domišljijo.

Pri tem jim izdatno pomagajo gledalci, ki s svojimi predlogi postavijo temelj odigranim prizorom. Igralcem določijo, v katerem prostoru se bo dogajal o
digrani prizor, kakšnega žanra bo, ali pa na primer, kakšno bo prevladujoče čustvo, in se tako lahko zares prepričajo, da so vsi prizori popolnoma improvizirani. Ko so discipline odigrane, gledalci skupaj s sodniki tudi izberejo zmagovalca tekme.

V velikem finalu gledališkega tekmovanja se bosta pomerili ekipi, ki sta letos najbolje obvladovale spontane situacije in zbrali najveă zmag. Igrali bosta na dve zmagi na finalnih tekmah 5. in 12. junija 2011 ob 20.00 na velikem odru SNG Drama Ljubljana in 19. junija 2011 na letnem odru KUD-a France Prešeren.

Cena vstopnice za dijake in študente je 5 evrov, za ostale 6.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.