Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Ne blišča, ne besed – prinesel je glasbo

Bob Dylan
1/9
Žurnal24 main
Bob Dylan. Nedelja, 13. junija 2010. Hala Tivoli, Ljubljana. Obiskovalcev: okoli tri tisoč. Vstopnice: 55 evrov.
Nekaj fotografin iz koncerta si lahko ogledate TUKAJ.

Obisk Boba Dylana v Ljubljani bi lahko zaznamovale stometrske vrste pred Halo Tivoli, kjer so v neznosni vročini organizatorji oziroma varnostna služba ljudi po polžje spuščali v dvorano. K sreči pa je na vročino, ki je vladala tudi v dvorani, publika pozabila takoj, ko je na oder skupaj z odličnim bendom prikorakal legendarni Bob Dylan. Značilni raskavi glas se je mešal z bluesovsko spremljevalno skupino stare šole.

Začeli so z Leopard-Skin Pill-Box Hat, do tretje I'll Be Your Baby Tonight, iz katere je uspešnico naredil pokojni Robert Palmer, je bilo občinstvo že njegovo. Pri Just Like a Woman je glasno prispevalo tudi spremljevalne vokale in mašilo luknje Dylanovega na trenutke aritmičnega petja. Vizualni šov je bil skromen – edina barvna luč je bila digitalna ura na steni –, kar je le še dodatno naredilo vzdušje nadvse klubsko in potrdilo, da za dober koncert resnično potrebuješ le dobro glasbo.

Dylan med pesmimi ni komuniciral s publiko, prav tako ni dajal intervjujev – a saj mu jih ni treba, on je pač Bob Dylan. Za bis smo dobili Like a Rolling Stone in All Along the Watchtower, ki ju je postregel v različici Stonesov oziroma Hendrixa. Publika je za končni aplavz vstala tudi na tribunah. Drugega bisa ni bilo. Prižgale so se luči in kupci zasoljenih vstopnic so odšli domov – zadovoljni. Kaj takega si lahko privošči le Bob Dylan, velikan sodobne glasbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.