Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Ne bodite histerični, pojdite na HISTeRIO

Histeria Arhiv organizatorja
Če ste brez idej, kje bi preživeli dan, se podajte v Gračišče pri Kopru, kjer še danes poteka festival HISTeRIA. Gre za festival na križišču glasbe, lutk, gledališča in ekologije, na 20 prizoriščih sredi gozda pa se bo predstavilo okoli 200 umetnikov.

Na odrih se bo predstavilo več kot 30 etno glasbenih skupin, na lutkovnih prizoriščih, med grmovjem in na drevesih pa se bodo odvijale lutkovne predstave. Gledalci se boste sprehajali skozi magično osvetljeni gozd, v katerem se bodo na vsakem koraku pojavljale velike in male gledališke inštalacije.

Popotovanje se bo začelo v istrski domačiji. Na histrskem odru bodo godle slovenske ljudske skupine, v domačiji "Pri škratku" boste dobili zeliščni čajček ali degustirali istrske dobrote, medtem ko bodo otroci na obisku pri osličku Mišku v njegovem raju.

Skozi tunel istrske hištorije boste prišli v naslednji del gozda – deželo Hist(e)ria. Skozi šivankino uho, mimo spečega velikana, čez križišče, kjer se srečujejo štrige in štrigoni ... Oživele legende bodo prežale na vas z vseh strani v obliki velikanskih umetniških inštalacij v krajini in miniaturnih lutkovnih predstavic za enega gledalca. Lahko se ustavite in pogledate predstavo v šotoru ali pa se prepustite toku pravljičnega dogajanja in končno prispete v mesto Kantalon.

Vrhunec dogajanja bo ob 22. uri predstavljal glasbeno-vizualni spektakel stočlanskega orkestra Etno HistEria skupaj s 70 vizualnimi umetniki. Ob polnoči vas ob velikem ognju čaka največja fritaja na svetu, ki vas bo na nogah držala morda prav do jutra, ko se boste že povsem siti kulture povzpeli na hrib Lačna in pričakali sončni vzhod ...

Za vstopnico boste odšteli 15 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.