Magazin > Film & Glasba & TV
70 ogledov

"Ne bom zapeta do vratu"

Špela obljublja, da se bo ob njeni glasbi žuralo do jutranjih ur. (Foto: Urban M Žurnal24 main
Špela Grošelj je tudi uradno začela svojo glasbeno pot. Izdala je prvenec Moč srca, ob katerem poudarja, da bo še vedno plula v ljudskih vodah, prav tako pa ne misli pozabiti na zapeljiva oblačila.

Kakšni so občutki, ko na odru stojite kot Špela Grošelj in ne kot članica skupine Atomik Harmonik ali Foxy Teens?
O solo karieri sem razmišljala že dolgo, eno leto pa intenzivno. Prej se mi je vedno zdelo, da sem človek za v skupino. Po osmih letih delovanja v skupini pa sem ugotovila, da mi to ne prinaša več izziva. Zanimalo me je, kako je, če si sam.

V skupini so torej že prej vedeli, da želite iti svojo pot?
Ja, o tem sem se velikokrat pogovarjala z Janijem Pavcem. Ni bilo tako, da sem rekla: "Jaz pa kar grem". Tega ne bi mogla narediti, ker se mi zdi, da sva jaz in Jani dihala za Atomike, ostali pa se mi zdi, da bistveno manj. Tudi niso imeli glasbenih izkušenj kot jaz in Jani. Atomiki bodo vedno moj bend, čeprav so zdaj v njem novi člani. Čas je za nove podvige.

Nastopov z Atomiki ne pogrešam, mi bodo pa za vedno ostali v lepem spominu.
 

Kakšni se vam zdita novi članici?
Dekleti se mi zdita simpatični, tudi spoznala sem ju že. Nisem pa ju še videla na odru, da bi lahko komentirala, če je prava energija ali ne. Ampak glede na to, da ju je izbral Jani, ne more biti slabo.

Sicer ni minilo veliko časa, ampak ali že kaj pogrešate Atomike?
S Tejči, Tomom in Janijem smo še vedno v stiku, redno se slišimo. Nastopov z Atomiki pa ne pogrešam. Mi bodo pa za vedno ostali v lepem spominu.

Z Atomiki ste publiko osvajali z energičnimi nastopi, z zapeljivimi oblačili ... Boste tudi kot solistka nadaljevala tako?
Slika pove več kot tisoč besed in kakršenkoli drug zvok. Ko poslušamo, zraven tudi gledamo, zato ne bom na odru skakala v trenirki. Se bom pa zagotovo oddaljila od oblekic, ki so bile značilne za Atomike – jaz jim pravim "drindlbindl oblekice" – ker imam drugačno filozofijo. Zdaj bom nosila daljše oblekice, ker se v njih tudi boljše počutim. Vseeno pa ne bom zapeta do vratu.

Na kakšno publiko ciljate kot solo pevka?
Ostajam v ljudskih vodah, ker se v tej glasbi počutim najbolje in tudi največji žur doživljam sama, kadar poslušam takšno glasbo. Predvidevam in upam, da bo publika ostala ista, mogoče pa pokrijem še kakšen drug segment, ker bo v mojih komadih drugačen zvok harmonike kot pri Atomikih.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Katera zvrst vam je najljubša, glede na to, da ste z Atomiki šest let peli narodno-zabavno glasbo?
Kar se tiče glasbe, sem zelo širokogleda. Ok, kakšnega heavy metala ne poslušam niti ga ne bi mogla izvajati, tudi kakšnih šansonov in pretirano otožnih balad ne. Definira me vsa glasba, ki je pozitivna.

Se boste kot solistka udeleževali tekmovanj, kot so Melodije morja in sonca, Slovenska popevka in Ema?
Zaenkrat o tem še ne razmišljam. Na teh festivalih zadnje čase zmagujejo skladbe, ki kasneje nikoli niso postale hiti. Tudi Ema je zelo relativna stvar, lahko ti naredi veliko škode, zato festivalov zaenkrat sploh nimam v načrtu.

Z Natalijo Verboten me najbrž primerjajo zato, ker sva obe v zgornjem delu bolj pojačani.
 

Še vedno sodelujete z "očetom" skupine Atomik Harmonik, Daretom Kauričem, ki je tudi napisal vašo novo pesem Moč srca ... Se boste morda sami lotili pisanja besedil?
Ne, zato ker nikoli nisem imela te želje. To delo prepuščam profesionalcem, Dare me pa tako dobro pozna, da točno ve, kaj mora narediti. Jaz sem mu rekla: "Daj mi naredi prvi komad," on mi je poslal demo in to je bilo to. Točno je vedel, kaj ustreza mojemu značaju, zato mu zaupam 100-odstotno.

Kdaj lahko pričakujemo prvi album?
Izdajo načrtujemo konec tega leta ali pa v začetku naslednjega. To zahteva veliko dela, saj moraš imeti na albumu vsaj deset komadov, jaz imam šele enega. Zdi se mi neumno, da bi z novo pesmijo takoj izdala nov album. Si pa novo ploščo definitivno želim imeti v roku enega leta.

Kaj pa videospot?
S snemanjem videospota bomo začeli že naslednji teden, naj omenim, da ga bo režiral Jani Ipavec. Vsi me namreč sprašujejo, če smo se skregali, zato želim poudariti, da se nismo. Janija sem si kot režiserja svojega prvega spota izbrala zato, ker je že velikokrat dokazal, da obvlada svoje delo. Njegova ideja za moj videospot se mi zdi prva liga.

S solo kariero so prišle tudi prve primerjave, recimo z Natalijo Verboten ...
Sama ne vidim nobene primerjave. Natalija je že od nekdaj solistka, jaz pa sem bila do zdaj članica dveh skupin. Zanimivo se mi zdi, da so me začeli primerjati z njo, še preden je komad prišel na radijske postaje. Zato bi prej rekla, da me primerjajo zato, ker obe izvajava ljudsko glasbo, ki smo jo izvajali tudi z Atomiki. Ali pa zato, ker sva obe v zgornjem delu bolj pojačani. Ne vem, na podlagi česa naju primerjajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.