Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Ne hoditi po tanki rdeči črti

Tanka rdeča črta Slovenska kinoteka
Medtem ko si v Kinodvoru lahko ogledate zadnji film Terrencea Malicka Drevo življenja, si lahko v Slovenski kinoteki ogledate njegova zgodnja dela. Nocoj ob 21. uri bo na sporedu Tanka rdeča črta (The Thin Red Line) iz leta 1998.

Elegija epskih razsežnosti o človeku in naravi, ki jo uokvirja pekel druge svetovne vojne na Pacifiku. Filozofski traktat, zamaskiran v ljubeč portret kolektivnega junaka, vojaka, potopljenega v razmišljanje, sanje, strahove, trsje tihomorskih otokov, samomorilske ukaze nadrejenih in prelito kri soborcev na obeh straneh frontne linije.

Instantna klasika devetdesetih, tudi nepretrgana parada zvezdnikov, ki so stali v vrsti, da so lahko za drobiž nastopili v filmu velikega Terrencea Malicka. Ta je iz končne verzije filma hladnokrvno izrezal kalibre tipa Mickey Rourke, Martin Sheen, Billy Bob Thornton, Gary Oldman, Viggo Mortensen, Bill Pullman, ostali pa so Sean Penn, Adrien Brody, Jim Caviezel, Ben Chaplin, George Clooney, John Cusack, Woody Harrelson, Elias Koteas, Nick Nolte, John Savage, John Travolta, Thomas Jane, John C. Reilly, Jared Leto, Tim Blake Nelson in drugi.

Za vstopnico boste odšteli tri evre.

Ob 19. uri bo po včerajšnjem predvajanju, na sporedu Malickovi Božanski dnevi iz leta 1978.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.