Magazin > Film & Glasba & TV
1 ogledov

'Ne počutim se kot superzvezdnik'

080509_tiesto Žurnal24 main
Čez natanko pet dni nas bo obiskal eden najboljših DJ na svetu, Tiësto. V Ljubljani bo nastopil v sredo in četrtek, mi pa smo se pred velikim dogodkom pogovarjali z bogom elektronske glasbe.
Mnogi vaši poslušalci plesno glasbo sprejemajo kot vrsto religije. Kako gledate na to?
Vidim jo kot potovanje in izkušnjo.

Kamorkoli greste, pritegnete več deset tisoč ljudi. Zakaj, mislite, ste tako priljubljeni?
Nisem največji, pomembno je, da ljudje cenijo mojo glasbo in kupujejo DVD. Najpomembnejša stvar, ki se lahko zgodi umetniku, je to, da ga sprejmejo.
Čudovito je igrati pred tako velikimi množicami ljudi z vseh koncev sveta in, da ljudje obožujejo tvojo glasbo – to je popolnoma noro. Glasba je globalen jezik in to mi največ pomeni.

Kako ste se znašli v ustvarjanju trance glasbe? Ste imeli v mladosti kakšne idole?

Ko sem kot otrok poslušal radio, sem želel takoj postati DJ. Začel sem varčevati, da sem si kupil mešalne mize in plošče, ter eksperimentirati doma. Pri 16 letih sem že igral in delal komade za prijatelje. Pozneje, pri 21 letih, pa sem začel igrati v klubih. Ker je bilo to, kar sem počel, vsem všeč, sem delo DJ nadaljeval.

Ste eden od redkih DJ, ki se pojavlja tudi v tabloidih. Lani ste oznanili zaroko s Stacy, a ste poroko nato zaradi prezaposlenosti prestavili, tabloidi pa so se razpisali, da ste zaroko razdrli. Je v tem kaj resnice? Vas moti, da je vaše zasebno življenje postalo del javnega?
Niti ne. Mislim, da nisem superzvezdnik kot Madonna ali U2, ki se brez navzočnosti medijev ne morejo niti sprehajati. Lahko v miru jem v restavraciji, ne da bi me prepoznali. Tudi počutim se ne kot superzvezdnik. Srečen sem, da lahko počnem, kar želim, ljudem pa je to očitno všeč.

Imate še kakšen cilj, ki ga želite doseči?
Prelomno leto je bilo pri 30 letih, a se še vedno razvijam. Imam srečo, da lahko to počnem, kot da bi šlo za uresničitev ameriških sanj. Začel sem iz nič in mi je uspelo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.