Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

"Ne pustim, da se iz mene dela norca"

Andrej Z Planet TV
Fizični obračun in izgon s kmetije. Med Mihom in Andrejem je prišlo do spora, zaradi katerega je moral slednji predčasno zapustiti šov Kmetija: Nov začetek. Miha trdi, da ga je Andrej zgrabil za vrat, Andrej pa je njegove besede odločno zavrača. Več v intervjuju.

V šov ste se prijavili tudi zato, da bi otrokom pokazali svojo zgodbo. Kaj ste s tem mislili?
Z najstarejšo hčerko imam redne stike, z mlajšimi otroki iz drugega zakona pa ne. Od doma sem se odselil, ker se s partnerko nisva bila več zmožna normalno pogovarjati. Sčasoma so se me začeli izogibati. Nekaj stikov sicer imamo, a ne pustijo mi, da bi jim razložil, kako je do vsega prišlo. V šovu sem jim hotel pokazati, kakšen človek sem, in da bi me morda začeli gledati v drugi luči.

Menite, da vas bodo sedaj videli v drugačni luči?
Mislim, da ne. Moja bivša ima nanje velik vpliv. Življenje gre naprej. Ko bo prišel čas, me bodo sami poiskali. So na varnem. Ko sem odšel, sem jim zapustil hišo. Nekoč bodo verjetno prišli k pameti in bodo na stvari začeli gledati drugače.

Mediji so pisali, da je bila vaša nekdanja partnerka do vas nasilna? Ali to drži?
Ni bilo tako. Ko sem se prijavil v šov, sem jim zaupal, da je v najinem odnosu prišlo do nesporazumov. Psihično me je maltretirala. V nekem trenutku je prišlo do kratkega stika. Ona je name položila roko, to sem ji v afektu vrnil s klofuto. Po nasvetu odvetnice sem se tudi umaknil, saj bi se situacija, če bi ostal, poslabšala.

Kmetijo ste morali hitro zapustiti, nato pa ste dobili še eno priložnost in se nanjo vrnili. Vam je sedaj, ko vemo, kako se je končala vaša zgodba v šovu, žal, da ste vrnili?
Ne. Z veseljem bi se še enkrat vrnil. Da so mlajši tekmovalci na določene stvari gledali drugače, mi je bilo jasno. Ko sem ji kot bolj izkušena oseba želel pomagati z nasveti, so se takoj počutili ogrožene, zato je tudi prišlo do izjav v smislu, da sem „najbolj pameten“. Z nikomur nisem imel nesporazumov. Držal sem se bolj zase. Je pa kakšen teden nazaj napočil čas, da se tudi sam priključim eni od skupin. Odločil sem se za fante in postali smo močni in nevarni.

Ko sva že pri skupinah. Vaš odnos z Denisom se je med šovom spreminjal. Enkrat sta se razumela, nato spet ne … Zakaj ste se na koncu odločili za njegovo skupino?
Midva v resnici nisva imela prepirov. Na začetku sem rekel, da želim z njim v boj, saj je bil poleg mene najmočnejši člen družine. Za tem sem tudi stal. Denis je bil pod vplivom drugih. Verjetno je marsikaj slišal, kar ni držalo. Bal se je nominacij, zato je bil mnogokrat živčen in takrat je tudi marsikaj rekel. Tega mu nisem zameril.

Na katero stvar v šovu ste najbolj ponosni?
Da sem bil dvakrat gospodar in da je bila naloga obakrat opravljena. S svojim delom se zadovoljen. Če naloga ni opravljena, je prvi krivec vsekakor gospodar.

Ta teden je bilo v šovu zelo napeto. Vse se je začelo  z določitvijo služabnikov. Razumete Mihovo jezo, da je bil izbran za služabnika?
Ko so se začeli pogovori, kdo bo prvi dvobojevalec, je izjavil, da ne mara zavrnitve in da se bo na vsak način boril, da bo prišel do zmage, ter pri tem uporabil vsa razpoložljiva sredstva. Zanj smo se odločili, ker so njegove žalitve letele na vse konce. V isti sobi kot njegova skupina sva spala tudi jaz in Jasmina. Ves čas so naju provocirali, a se na to nisva odzivala. Ko pa je pred Martinom svoj poškodovani palec primerjal s poškodbo njegovega invalidnega očeta, se nobenemu članu naše skupine to ni zdelo v redu. Ko smo to omenili Saši Lendero, me je ozmerjal s "pedrom“, zato sem ga zato tudi nadrl. Nato se je situacija le še stopnjevala …

Kako ste razumeli besedo "peder"? Slabšalo ali kot opis spolne usmerjenosti?
Tako sem se odzval, ker sem bil zaradi njegovega obnašanja jezen. Ves čas sem ga podpiral. Povedal sem tudi, da bi zanj zastavil vse tri zlatnike, če bi bilo treba. Do tistega trenutka med nama ni bilo hude krvi. Nobena moja izjava do takrat ni bila usmerjena proti njemu. Njegov odnos in obnašanje do vseh za mizo pa me je ujezil. Tudi zato, ker mu nisem nič naredil.

Ste homofobični?
50 let sem star in doslej še nisem imel težav z drugače usmerjenimi. Imam celo prijatelje, ki so istospolno usmerjeni, res pa je, da se njihovih shodov ne udeležujem. Če me pustijo pri miru in se z mano normalno pogovarjajo, bodo zame ljudje kot vsi drugi. Vse je bila igra Žane in Lare, ki so govorile, da sem homofob. Verjetno so izvedeli, da določenih žalitev ne prenesem.

Pravite, da niste homofobični, dali pa ste nekaj izjav, ki temu nasprotujejo …
Prvi teden sem bil gospodar. Zgodaj sem vstajal in pozno sem hodil spat. Naslednji teden sem bil hlapec in sem veliko delal. Ko je Miha prvič plesal na mizi, sem bil utrujen in sem šel počivat. Povedal sem jim tudi, da se mi takšno obnašanje ne zdi primerno za kmetijo, kjer naj bi bivali kot ljudje sto let nazaj. To je bila moja edina izjava o tej temi.

Pozneje ste izjavili, da homoseksualnost ni normalna in da bo Mihu nekoč uhajalo blato …
Te besede so posledica besed, ki ji je izrekel on. Tega ne bi rekel, če me ne bi sprovociral. V tistem trenutku sem mu želel vrniti milo za drago.

Menite, da so bile Mihove provokacije del njegove taktike? Da je želel, da ga zgrabite in da vas zato vržejo iz šova?
Ko je prišel v kuhinji, sem sedel ob štedilniku. Gospodar mu je rekel, da mora pospraviti posodo. Že prišel je nejevoljen. Iz rok mu je padla zajemalka, zato sem ga vprašal, kaj je narobe. Odvrnil je, da nič in da imam kompleks petdesetih let ali nekaj podobnega. Nato je začel imitirati moje težave s trzanjem. Petkrat sem ga prosil, naj neha, a me ni poslušal, zato sem ga spredaj prijel za pulover, zadaj pa za bundo. Takrat je prenehal in izjavil: 'To sem čakal!'“

Niste pa ga prijeli za vrat, kot je trdil?
Ne. Štiri priče so bile zraven in nobena tega ni videla. Niti razmišljal nisem o tem, da me bodo zato, ker sem ga prijel, vrgli iz igre. Po incidentu sem vzel svojo vzmetnico in se umaknil v gospodarjevo sobo. Po tem, ko je brcal v samokolnico, da si je zlomil prst, sem namreč vedel, da lahko od njega pričakujem še kakšna druga podtikanja.

Pozneje ste povedali, da imate težave s trzanjem zato, ker ste imeli težko otroštvo. Vas je Mihovo draženje tudi zato tako prizadelo?
Ne. Ne pustim, da se iz mene dela norca. Imam 50 let. Ljudje me poznajo in vedo, kakšen človek sem in da nisem nasilen. Mihu sem hotel pokazati, kje je meja. Če nekoga petkrat opozoriš, a se še vedno pači kot nekdo iz psihiatrične bolnišnice, mislim, da bi marsikomu prekipelo. A ne gre le za to. Gre tudi za žaljivke na račun Martinovega očeta in Jasmine. Nabralo se je … Napako sem naredil, ker sem se ga dotaknil. Vedel sem, da ne smeš biti nasilen, nisem pa si mislil, da nekoga še prijeti ne smeš.

Menite, da ste bili po krivici izključeni?
Svojih dejanj nočem opravičevati, a za spor sta vedno kriva dva. Nisem bil tisti, ki je prepir začel, zato menim, da bi bilo pošteno, da bi iz igre izključili tudi Miho.

Vam je žal za to, kar se je zgodilo?
Če bi prišlo do iste situacije, bi verjetno storil isto. Ne čutim se krivega, saj ga nisem poškodoval. Je pa res, da sem ga prijel.

V šovu ste večkrat rekli, da je bolje, da se z Mihom zunaj ne srečata. Kakšno, menite, bo vajino prvo snidenje po šovu?
Igra je igra. Uspelo mu je, da me je na svoj način spravil ven. Bil sem zadovoljen, ker so se tudi drugi fantje odločili, da si Miha zaradi svojega obnašanja na zasluži ostati v šovu. En dan pred dvobojem sem rekel, da bom v areni izbral spretnost, če se bo Miha pomiril, ker se ni, sem mu rekel, da bom izbral moč.

Ste res rekli, da mu boste zunaj odbili glavo?
Ne, je pa res, da sem mu zagrozil, da ga bom udaril s polenom, če ne bo prenehal z oponašanjem.

Kakšen je bil vaš odnos z Darinko? Rekla je, da ste jo nadlegovali?
Nikoli ni bilo nobenih ogovarjanj ali nagovarjanj. Jaz imam partnerko, s katero se dobro razumem. Prvi teden, ko sem bil gospodar, je bila moja služkinja in samo ona je lahko hodila z mano v klet. Takrat mi je povedala, da namerava svojega ljubosumnega moža zapustiti in da bi lahko skupaj s kovčki odšla. Povedal sem ji, da sem v zvezi. Ne vem, kaj so jo novinarji spraševali. Morda bo o tem povedala več, ko bo prišla ven. Menim pa, da je s tem naredila več škode sebi kot meni. Njene izjave se mi niso zdele poštene. Prijazen sem bil do vseh deklet.

Kakšno je vaše mnenje o triperesni deteljici? Kdo je vodja triperesne deteljice?
Glasi vodja je Lara, tihi pa Žana. Po eni strani jih občudujem, ker so ves čas držali skupaj. Igrali so svojo igro, ki je niso skrivali.

Vsi tekmovalci ste v zvezde kovali Leona. Zakaj?
On je bil poklicni vojak, zato je vsega vajen. O nikomur ni črhnil slabe besede, nikomur se ni želel zameriti in vsakomur je pomagal, če ga je prosil za pomoč. Tudi Denis ni slab človek. Je pa hitre jeze in vsakomur pove tisto, kar si misli.

V šovu je bil tudi nosečniški preplah. Kaj se je dogajalo med rjuhami?
Grelo, nič drugega.

Jasmina je rekla, da so postelje škripale?
Ja, postelje so stare. Če si se obrnil, so zaškripale.

Komu bi privoščili zmago?
Leonu, Mateju in Jasminu. Tudi Denisova zmaga me ne bi motila.

Komentarjev 2
  • manch 12:45 02.november 2014.

    Slabši kot mali Miha že ne more biti.Očitno je agresiven, ni pa tako pokvarjen kot tamal......

  • ecco 11:01 02.november 2014.

    Za vse kar se slabega dogaja okoli njega so krivi drugi!? Hmmm Mogoče je čas da se vprašaš ali posledično sam k temu kaj pripomoreš! Meni se on ne dopade.