Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Nedeljski narcisoidni Exodos

Svoje raziskovanje narcisizma Coraline predstavi v treh korakih: Narcis 0, solo Žurnal24 main
V sklopu letošnjega 17. mednarodnega festivala Exodos si lahko nocoj ob 21. uri v Slovenskem mladinskem gledlaišču ogledate plesno predstavo Narcis 1, Zamaknjenost; Narcis 2 .

V Slovenskem mladinskem gledališču bomo dva zaporedna večera gostili predstave letošnjega 17. mednarodnega festivala sodobnih odrskih umetnosti Exodos, ki jih je izbral sloviti režiser in vizualni umetnik Jan Fabre.

 

Vsak del je zamišljen in ustvarjen kot samostojna predstava, čeprav jih kot korake povezuje ista tema. Triptih je filozofski in psihoanalitični odraz narcisoidnega vedenja, značilnega za sodobno družbo samoljubja in zapravljanja. Ukvarja se z najglobljim bistvom človeškega bitja, ki se upira miselnim sestavom, kakršne si ustvarimo ljudje, medtem ko iščemo čudežne rešitve za obvladovanje svojih strahov – predvsem svojega odnosa do časa, ki nezadržno mineva; staranja, ki vodi k smrti, ter razlik in odstopanj v medosebnih odnosih.
Kaj pa najvažnejše in skrito/notranje navzkrižje človeka, ki se sooči s samim s sabo?

V enem samem večeru si boste tako lahko ogledali dva dela triptiha. Za vstopnico boste odšteli 15 evrov, študentje, upokojenci ter slovenski in balkanski umetniki pa 10 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.