Magazin > Film & Glasba & TV
1 ogledov

Neizprosni Guns N' Roses

Pevec skupine Guns N' Roses Axl Rose Žurnal24 main
Kevin Cogill, ki je na spletu objavil še nedokončani album skupine Guns N' Roses, je bil spoznan za krivega in obsojen na dva meseca hišnega pripora.

Losangeleški bloger Kevin Cogill je bil tako pogumen, da je na spletu objavil nedokončani album skupine Guns N' Roses. Cogill je že decembra na sodišču priznal, da je storil prekršek, saj je kršil zakon o zaščiti avtorskih pravic. Poleg hišnega pripora se bo moral pojaviti v oglasu, ki nasprotuje piratom in nelegalnemu lastninjenju na spletu objavljenih glasbenih posnetkov. Prav tako se je strinjal, da bo sodeloval s tožilstvom in pomagal poiskati vir, ki je album dejansko objavil.

Kevin Cogill je na spletu objavil devet pesmi iz albuma Chinese Democracy, ki je prvi album po 17 letih. Pesmi je objavil pet mesecev preden je album dejansko prišel na prodajne police. Seveda je tožilstvo slabo prodajo albuma pripisalo Cogillu, saj naj bi s svojim dejanjem odvrnil potencialne kupce od nakupa zgoščenke.

Eno leto zaporne in pet let pogojne kazni
Oglasno sporočilo, v katerem bo nastopil, naj bi predvajali na podelitvi glasbenih nagrad grammy prihodnje leto. Sprva mu je grozila enoletna zaporna kazen, pet let pogojne in sto tisoč dolarjev denarne kazni, vendar je sodnik spoznal, da motiv ni bil denar. Poleg tega so bile skladbe objavljene omejen čas. Tožilstvo še vedno preiskuje, kje je Cogill dobil skladbe oziroma kdo je dejansko ukradel skladbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.