Magazin > Film & Glasba & TV
44 ogledov

Nekateri so za vroče in sladko

Muzikal je nastal pod budnim očesom režiserja Stanislava Moša. (Na sliki odlomek Žurnal24 main
Vas zebe? Nocoj ob 19.30 se lahko dodobra ogrejete, saj bodo v MGL Ljubljana uprizorili muzikal Sugar - Nekateri so za vroče.
Mnogi gledalci se filma Nekateri so za vroče spominjajo po zvezdniški zasedbi: poleg Marilyn Monroe kot nepozabne Sugar Kane sta se z njim zapisala v zgodovino tudi Tony Curtis in Jack Lemmon.

Chicago leta 1931. Brezposelna glasbenika Joe in Jerry se po naključju znajdeta sredi mafijskega obračuna in komaj odneseta celo kožo. Gangster Palazzo Gamaša in njegovi fantje jima kot edinima preživelima pričama umora odtlej strežejo po življenju, zato morata zapustiti mesto in zabrisati vse sledi za seboj. Ne preostane jima drugega, kot da se preoblečeta v saksofonistko in kontrabasistko ter se pridružita ženskemu orkestru, ki odhaja na gostovanje v sončni Miami. Zdaj se imenujeta Josephine in Daphne in sta vsaj začasno na varnem. Zato pa se v preobleki soočata z drugačnimi nevarnostmi: eden se zaljubi v očarljivo pevko orkestra Sugar Kane, v drugega pa se zagleda šarmanten milijonar.

Po dveh mjuziklih MGL z živim orkestrom, ki je deloval tudi kot scenski element, se je režiser Stanislav Moš odločil za drug koncept, katerega posledica je posneta glasba, ki je lahko posneta v celoti ali delno: v tem primeru gre za posnet orkestrski zvok. Ker bi morala biti zasedba osemdestčlanska, kar v MGL ni izvedljivo, se je režiser odločil za idejo stripa, ki se naslanja na odlični scenarij filma in muzikla.

Cene vstopnic so od 11,30 do 19,40 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.