Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Nenavaden ljubezenski trikotnik Alberta Nobbsa

Albert Nobbs Kolosej
Režiser pretresljive drame Mati in hči, Rodrigo Garcia, prikazuje neusmiljeno družbeno okolje na Irskem v 19. stoletju. Film Alber Nobbs si lahko ogledate v kinematografih po Sloveniji.

Glenn Close igra žensko, ki se zaplete v nenavaden ljubezenski trikotnik. Ko že več kot trideset let živi kot moški, da lahko na Irskem v 19. stoletju preživi, se ujame v past, ki si jo je nastavila sama.

Kot moški je začela nastopati po slabi izkušnji z moškimi in ker je ostala brez vsake finančne podpore. Moškega igra tako dolgo, da izgubi svojo prvotno identiteto, ki je bila že sicer majava.

Albert, nezakonski otrok in ženska, ki je skrbela za deklico in bila za svoje delo plačana, nikoli ni razkrila, kdo so njeni starši. Ko Albert spozna drugo žensko, ki živi podobno, vendar veliko bolj polno življenje, začne upati, da bi tudi sama lahko od življenja imela več. Toda nežna ljubezen, ki si jo dovoli čutiti, se konča tragično.

Film si lahko ogledate v ljubljanskem Koloseju in Planetih Tuš po Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.