Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Nenavadna prigoda samovšečnežev

Predstava, katere režijsko taktirko je imel v rokah Luka Martin Škof, traja 1 ur Žurnal24 main
Sedem samovšečnežev se zaplete v nenavadno prigodo, iz katere se ne znajo rešiti. Komedijo Carla Goldonija bodo uprizorili ob 19.30 v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje.

Monsieur de la Cotterie, ranjeni francoski poročnik v ujetništvu, že nekaj mesecev biva pri monsieuru Filibertu, bogatem holandskem trgovcu. Filiberto ima hčer Giannino ... in monsieur de la Cotterie kar ne okreva in ne okreva. Ko se zave, da je zaljubljen, bi rad ravnal častno. Da ne bi zlorabil trgovčeve gostoljubnosti, se odloči za odhod. Vendar pa stvar ni tako enostavna. Giannina mu namreč ljubezen vrača, tu pa so še njena služabnica Marianna in poročnikov sluga Gaskonja, ki jima ločitev prav tako ni po volji, ter gospodična Costanza, ki zadnje čase vse pogosteje zahaja v Filibertov dom.

Carlo Goldoni, ki je komedijo napisal pred 250 leti, menda po resnični zgodbi, je z  ljubeznivimi, vseskozi spravljivimi značaji osmešil ljudi, ki se radi vpletajo v tuja življenja in "pomagajo" bližnjim, pri čemer tvegajo, da se prej ali slej zapletejo v lastno zanko.

Cena vstopnice je 15 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.