Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

(Ne)navadna življenja Afganistancev

Zgodbe o življenju običajnih Afganistancev so redke in imajo pomanjkljivo medijs Žurnal24 main
Vpogled v življenje Afganistancev ponuja današnje odprtje razstave Afganistan: (ne)navadna življenja, ki bo ob 19. uri v mariborski Fotogaleriji Stolp. Ogledate si jo lahko vse do 2. maja.

Mlada fotografinja Manca Juvan dela kot svobodna fotoreporterka od leta 2000, ko je zaključila srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Že od leta 2003 pa pokriva dogajanje v Afganistanu in tri leta kasneje je že prejela nagrado za najboljšo reportažo na natečaju Slovenska fotografija leta. Od takrat dalje so nagrade in priznanja njene stalne spremljevalke.

"V teku vojne in nestabilnosti v Afganistanu – tudi po bežnem pogledu na mir, razvoj in blaginjo, ki je sledila 9/11, in prizadevanjih mednarodne skupnosti, da bi zatrli talibanski režim, skupaj z obljubami, da prinaša demokracijo in obnovo od vojne razdejanemu narodu – se še naprej zmanjšujejo upi prebivalcev Afganistana. Ne želijo si usmiljenja za njihov boj pod bremeni vojne in revščine," tamkajšnje razmere opisuje Juvanova.

"Namesto tega," dodaja, "si želijo pošten in reprezentativni pogled v svoje vsakdanje življenje; in v posledice, ki jih povzroča to neskončno navzkrižje interesov, z nenehnim bojem za denar, moč in celoten nadzor."

Vstopnine za ogled razstave ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.