Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

(Ne)odrasli tastari

(Foto: Kolosej) Žurnal24 main
Vsi vemo, da tastari nikoli ne odrastejo. Po srcu so vedno mulci, ne glede na to, koliko stari so. In prav nič drugačna ni peterica prijateljev v novi komediji Odrasli (Grown ups).

Poletje ni prineslo komedije, v kateri bi se zgodba odvijala na rajski peščeni plaži v kakšnem mondenem letovišču, temveč pet prijateljev, ki se po 30 letih znova srečajo. Ne naključno ali na poroki, morda obletnici, temveč na pogrebu. Umrl je njihov nekdanji trener košarke, zato se Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade in Rob Schneider s svojimi družinami udeležijo pogreba, nato pa se podajo v kočo ob jezeru, kjer so kot osnovnošolski košarkarji slavili svojo zmago. Če s seboj ne bi pripeljali svojih boljših polovic in podmladka, bi najverjetneje ves vikend na veliko popivali in ribarili, vendar svojih družin kajpak niso smeli pustiti doma. Ob podivjanem testosteronu morajo združiti svoje razvajene, tečne, ustrežljive, jezne, razočarane, ljubeznive najdražje in nenavadne življenjske navade, kar pa vsekakor ni lahka naloga.

odrasli | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zamisel za počitniško druženje med starimi prijatelji je dobil Sandler, ki je za film napisal tudi scenarij.  Film, za katerega so se filmarji trudili, da bi gledalcu vzbudil nostalgijo, ni pravzaprav nič drugega kot ameriški piknik, na katerem so tako ali tako vsi prijatelji ne glede na to, koliko časa se poznajo. Peterica superprijateljev se je pravzaprav odločila, da svoje superprijateljstvo pokaže vsemu svetu, pri tem pa so v svojem zasebnem življenju pozabili iskrenost in spontanost, ki jo je v komičnih prizorih še kako pogrešati. Če bi se Sandler manj osredotočil na raznolikost likov, s katerimi je na vsak način želel pokazati, kako zelo različni in drugačni so, pa se kljub temu neverjetno dobro razumejo, bi bile komične scene zagotovo bolj humorne, predvsem pa naravne.

Morda bi ameriški piknik popestril še Jack Black, vendar je (po daljšem razmisleku) ta za Sandlerja prevelik mulec in bi se v druščino Pet prijateljev le stežka vključil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.