Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Neponovljiv šus Noisie

Martijn van Sondern je pričaral dve uri nabitega tempa, na katerega bi skakal še
1/38
Žurnal24 main
Trije mladci pod imenom Noisia so v petek, 3. aprila že drugič pribrzeli v Slovenijo. No, eden izmed njih.

Z neuničljivim drum'n'bassom in pridihom svojega enkratnega stila je pod tivolsko športno dvorano, v klubu Sub Sub povedel z 1:0. Navijači so bili navdušeni.

Noisia. V kraljestvo drum'n'bassa(DNB) so svoj prvi izdelek izstrelili februarja 2003. Od takrat so se trije Nizozemski pobje prebili v sam vrh te svojevrstne elektronske glasbe in oblikovali svoj tipičen stil, temačen in poln. Poln masivnega in izjemnega zvoka, ob katerem še Homer Simpson ne bi mogel do konca spiti piva. S to svojo fantastičnostjo so očarali enormno število ušes in izdali neponovljive komade, ki jih imajo nekateri na svojih mp3 škatlicah že celo večnost. Oblezli so cel svet ter pretresli ogromno plesišč. Pred slabimi štirimi leti prvič pri nas v ljubljanski podmornici na Kersnikovi, minuli petek v Sub Subu pod okriljem Drumwisea. Napovedani so bili že prejšnje leto, a so namesto njih vskočili Black Sun Empire. Kdo ve, morda pa takrat ne bi tako odlično izpeljali večera kot so ga tokrat.

V petek se je po Tivoliju potikalo veliko navdušencev, tudi tistih, ki so Noisio sicer že doživeli. Ne pomnim, da bi bila pred klubom kdaj tolikšna gneča, kaj šele v sami notranjosti, kjer je srce plesišča že poganjal Danaja. Ko je za njim na oder stopil Lunic je temperaturo še dvigoval, okoli pol dveh pa je končno zavrelo. Dočakali smo jo. Noisio. No, enega izmed trojice. Martijn van Sondern. Kakršno vzdušje je ta večer pričaral on, je skoraj da neopisljivo. Centrifuga njihove produkcije tako DNB-ja kot nekaj breakbeata, ki ga je vmes podtaknil Martijn, je bila prava paša za ušesa, remix Voodoo People in Magnetic, stvaritev Future Prophecies pa poslastica večera, ko je na plesišču dobesedno pobesnelo. Dve uri nabitega tempa, na katerega bi skakal še Homerjev trebuh. Dve uri nepopustljivih ritmov, ukleščenih med stene Sub Suba in švica. Kdaj je bilo nazadnje prepotenih toliko teles? Dve uri divjega seta, ki bi si ga številni želeli še enkrat slišati tudi naslednji petek.

Prehitro je bilo konec. Pa vendar le ne čisto. Jutranjo kavo za mešalno mizo je »nojozno« pojedino skuhal Hedon in bila je odlična. Kot cel večer. Še na veliko takih!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.