Magazin > Film & Glasba & TV
57 ogledov

Nepozabna afriška glasbena izkušnja

Sekou Kouyate Festival Lent
Svetovno glasbo bo ob 20.30 na Trnfest v ljubljanski KUD France Prešeren pripeljal Sekou Kouyate, v Franciji živeči glasbenik, ki si je s svojim igranjem afriške 21 strunske harfe kore pridobil vzdevek Afriški Jimi Hendrix.

Sekou Kouyate je v Franciji živeči glasbenik iz Gvineje Conakry, ki si je s svojim virtuoznim igranjem afriške 21 strunske harfe "kore" pridobil vzdevek Afriški Jimi Hendrix in tudi Sekou Jimi Kora. V svoji matični skupini Ba Cisoko, s katero nastopa po celem svetu, namreč večkrat igra koro skozi električne učinke, ki jih ponavadi uporabljajo rock kitaristi.

Kora je uglašena v durovsko oz. vzporedno molovsko lestvico in obsega tri oktave in pol. Včasih so jo v uporabljali zgolj za spremljavo ob petju, danes pa si je izborila mesto tudi kot solistični inštrument, na katerega se da igrati praktično vse zvrsti glasbe.

Sekou Kouyate Experience je glasbeni projekt, ki je nastal jeseni 2010 in združuje afriškega virtuoza ter slovenske glasbenike, ki se že vrsto let aktivno ukvarjajo z zahodnoafriško glasbo. Spoj je prepletanje tradicionalne afriške glasbe z reggaejem, funkom, jazzom in rockom v energetsko nabito celoto, ki pa ji ne manjka tudi liričnosti.

Sledi DJ program z Breaks Huda, Nibeye in Guilty Eve. Vstop je prost!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.