Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Nepozabna ljubezen Romea in Julije

(Foto: Damjan Švarc, SNG Maribor) Žurnal24 main
V Slovenskem narodnem gledališču Maribor bodo nocoj ob 20. uri uprizorili opero Romeo in Julija, vsem dobro poznano nepozabno ljubezensko zgodbo, ki je premiero doživela sredi meseca.

Vsem dobro poznana tragedija Romeo in Julija, ki jo je napisal mojster elizabetinske dramatike William Shakespeare, je prav gotovo ena od najpomembnejših, če ne že kar najznačilnejša ljubezenska zgodba moderne Evrope, saj sopostavlja svobodo mladostne ljubezenske ekstaze ter utesnjenost družbenih pritiskov in zatohlost neke konvencije, kamor sta svojčas spadali tudi praksa vnaprej dogovorjenega poročanja med vplivnimi družinami.

Francoski mojster lirične opere in avtor uspešne opere Faust (prevzete po Goethejevem izvirniku), Charles-François Gounod, se je odločil, da s svojo meditativno in močno sugestivno glasbeno govorico vdahne novo življenje tudi klasični drami Romeo in Julija, v kateri zaradi prevare z uspavalom tragično premineta oba ljubimca.

Opera, ki po več kot stoletnem premoru ponovno prihaja na slovenske glasbene odre, bo v režijsko-koreografski invenciji Damirja Zlatarja Freya in pod glasbenim vodstvom mladega dirigenta Benjamina Pionnierja zaživela v vsem svojem sijaju in ekspresivnosti, ki ju premore sodobno glasbeno gledališče.

Cena vstopnice je 25 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.