Magazin > Film & Glasba & TV
72 ogledov

Nepozabni božanski dnevi

Božanski dnevi Slovenska kinoteka
Medtem ko si v Kinodvoru lahko ogledate zadnji film Terrencea Malicka Drevo življenja, si lahko v Slovenski kinoteki ogledate njegova zgodnja dela. Nocoj ob 21. uri bo na sporedu Božanski dnevi (Days of Heaven) iz leta 1978.

Bill (Richard Gere), fizični delavec v jeklarni, se spre z delovodjo in ga ubije. Skupaj z dekletom Abby (Brooke Adams) se zatečeta na deželo, kjer postaneta zgolj še dva anonimna iskalca dela v času porajajoče se gospodarske krize.

Da bi se lažje izmuznila roki zakona, se pretvarjata, da sta brat in sestra. K sebi ju vzame bogat, umirajoč kmet (Sam Shepard), ki se kmalu do ušes zaljubi v Abby, ona pa tudi ne ostane ravnodušna.

Po zaslugi Malickove režije, ki eliptično, lirično narativno strukturo križa z vrtoglavo eksplozijo čutnih, večpomenskih podob, in božanske fotografije legendarnega Nestorja Almendrosa ta ljubezenski trikotnik nepreklicno velja za čistokrvno mojstrovino, enega ključnih filmov sedemdesetih.

Za vstopnico boste odšteli tri evre.

Ob 19. uri bo po včerajšnjem prvem predvajanju, na sporedu Malickova Surova balada iz leta 1973.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.