Magazin > Film & Glasba & TV
11 ogledov

Nepravilnosti v pogodbi Hosse?

Marian Hossa je s Chicagom podpisal 12-letno pogodbo. Žurnal24 main
Vodstvo hokejske lige NHL je sporočilo, da preiskujejo pogodbo med Slovakom Marianom Hosso in njegovim klubom Chicago Blackhawks. V klubu kakršnekoli nepravilnosti zanikajo.

Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL je sporočilo, da preiskuje podrobnosti pogodbe med slovaškim igralcem Marianom Hosso in njegovim klubom Chicago Blackhawks. Hossa je pred mesecem dni podpisal 12-letno pogodbo v vrednosti 62,8 milijona dolarjev. V NHL za zdaj niso sporočili podrobnejših ciljev preiskave, v klubu pa zanikajo kakršnokoli nepravilnost. "V ekipi Chicago Blackhawks odločno zavračamo namigovanja, da smo kršili kolektivno pogodbo ali prekoračili omejitev izplačil. Pogodba je bila podpisana v skladu s pravili NHL in ne bojimo se, da bi preiskava razkrila kakšne nepravilnosti," so sporočili iz Chicaga.

Pogodba je bila podpisana v skladu s pravili NHL in ne bojimo se, da bi preiskava razkrila kakšne nepravilnosti.

Chicago Blackhawks

Prav omejitev izplačil ("salary cap") naj bi bila glavna postavka v preiskavi NHL: Hossa bo v povprečju dobil 5,23 milijona dolarjev na leto, toda v praksi je pogodba sestavljena tako, da bo igralec v prvih sedmih letih dobil po 7,9 milijona, kasneje pa manj. NHL naj bi preiskovala predvsem možnost, kaj bi se zgodilo v primeru predčasne prekinitve ali konca kariere hokejista in kako bi to vplivalo na skupno omejitev proračuna kluba. Hossa ima v teh dneh sicer povsem drugačne skrbi. Pred kratkim so 30-letniku operirali ramo, okrevanje pa se bo predvidoma zavleklo vse do začetka nove sezone NHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.