Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Nepremagljivost v steklenici

1/26
Žurnal24 main
Ko se Eddie zaradi čudežne tabletke znajde v začaranem krogu, se njegovo življenje šele začne zapletati.
Oglejte si napovednik in fotografije s snemanja filma.

Neuspešnemu pisatelju Eddieju srečanje z znancem povsem spremeni življenje, ko začne jemati skrivnostne tablete, ki omogočijo uresničitev vseh potencialov. Eddie v nekaj dneh konča novo knjigo, brez težav se uči tujih jezikov in s preprodajo vrednostnih papirjev služi milijone. Toda sanjsko življenje se spremeni v nočno moro, ko se pojavijo srhljivi stranski učinki, Eddieju pa po življenju strežejo neusmiljeni kriminalci, policija in vsemogočni milijarder. Eddie se jim uspešno izogiba, ko poskuša vse manjšo zalogo zdravila obdržati vsaj tako dolgo, dokler jih ne prelisiči.

Idejo za film z naslovom Odklenjen (Limitless), ki ga je režiral Neil Burger, je dobila scenaristka Leslie Dixon, ki je knjigo Alana Glynna, po kateri so posneli film, našla v knjižnem antikvariatu. Roman jo je tako prevzel, da je sama odkupila pravice in napisala osnutek scenarija ter ga ponudila producentu Scottu Kroopfu. Tega je pritegnilo vprašanje, kaj bi naredil vsak posameznik, če bi zares obstajala tableta, ki bi omogočila, da človek postane popolna različica samega sebe.  

V filmu so glavne vloge prevzeli Bradley Cooper, Robert De Niro, Abbie Cornish, Anna Friel, Johnny Whitworth, Andrew Howard in Robert John Burke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.