Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Nepričakovano potovanje s hobitom

Hobit: Nepričakovano potovanje
1/12
Blitz
Prvi del trilogije Hobit: Nepričakovano potovanje oskarjevca Petra Jacksona prihaja na velika platna slovenskih kinematografov 14. decembra, do takrat pa vam je na voljo ogled filmskega napovednika.

Nova filmska dogodivščina sledi popotovanju naslovnega junaka Bilba Bisagina, ki se poda na iskanje epskih razsežnosti: od strašnega zmaja Smauga namerava prevzeti nekoč izgubljeno kraljestvo škratov Erebor. Bilba nagovori Gandalf Sivi, ki se pojavi kot strela z jasnega, in hobit se znajde v družbi trinajstih škratov pod poveljstvom legendarnega vojskovodje Thorina Hrastoščita. Pot jih prek nevarnih ozemelj, polnih goblinov in orkov, smrtonosnih vargov in čarovnikov vodi v Divjino. In čeprav njihov cilj leži na vzhodu in v pustinji pod Samotno goro, morajo najprej ubežati goblinskim predorom, kjer Bilbo sreča bitje, ki bo za vedno spremenilo njegovo življenje – Goluma.

Z Golumom na obrežju podzemnega jezera nič hudega sluteči Bilbo Bisagin odkrije ne le globino svoje iznajdljivosti in poguma, ki preseneti celo njega samega, temveč se dokoplje tudi do Golumovega "ponosa" – prstana, ki se ponaša z nepričakovanimi in silno priročnimi lastnostmi. Preprosti zlati prstan je povezan z usodo Srednjega sveta na načine, o kakršnih se Bilbu niti sanja ne.

Hobit: Nepričakovano potovanje je prvi del trilogije filmske upodobitve priljubljene literarne mojstrovine Hobit J. R. R. Tolkiena, v katerem so v glavnih vlogah nastopili Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Elijah Wood in Andy Serkis. Fantazijski pustolovščini, ki bo slovenske kinematografe zadela 14. decembra 2012, bo sledilo drugo nadaljevanje 13. decembra 2013, tretje in zaključno pa poleti 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.